Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els partits facilitaran el debat de la iniciativa popular per prohibir les curses de toros

La majoria de grups parlamentaris s’han mostrat aquest dimarts partidaris de facilitar el debat de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que advoca per prohibir les curses de toros a Barcelona. CiU ha avançat que rebutjarà qualsevol esmena a la totalitat, mentre que el PSC ha assegurat que, si té un suport ciutadà ‘important’, ‘mereixen el nostre respecte i passar a ser discutides parlamentàriament’. ERC ha anunciat el seu vot favorable a la tramitació parlamentària de la ILP, mentre que ICV-EUiA ha dit que ho estudiaran, tot i recordar que sempre s’ha declarat en contra de les curses de braus.

Després de ser aprovada per la Mesa, ara els promotors han d’aconseguir 50.000.

Redacció
Redacció 12/11/2008

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha declarat que la seva formació celebra que es pugui tramitar una ILP d’aquestes característiques. Pujol ha explicat que CiU s’ha reunit en diverses ocasions amb els promotors de la iniciativa i els ha encoratjat a tirar endavant. En aquest sentit, ha anunciat, igual com ho va fer amb els promotors de la ILP, que si en el tràmit algú presenta esmenes a la totalitat CiU hi votarà en contra. ‘Ens volem erigir com aquella formació política que garantirà que tothom pugui dir la seva en relació aquest tema des de qualsevol sensibilitat’, ha declarat.

Des del PSC, Ferran ha remarcat que aquesta és una ILP ‘transversal’, ja que respecte a aquesta qüestió, ‘en tots els grups polítics hi ha gent a favor de les curses de toros i gent que no li sembla bé’. Per exemple, ha recordat l’afició a la tauromàquia dels presidents Macià i Companys. Ferran ha assegurat que estudiaran la proposta i que el grup no té una posició presa, tot recordant que hi ha hagut algun antecedent, com a l’Ajuntament de Barcelona, de ‘llibertat de vot’. En tot cas, ha remarcat que encara no han pres cap posició.

La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha anunciat el vot favorable del seu grup a la tramitació parlamentària de la ILP i ha assegurat que treballaran perquè ‘hi hagi el màxim consens’.

La portaveu parlamentària del PP de Catalunya, Carina Mejías, no s’ha volgut pronunciar sobre una llei del que, ha dit, desconeix el contingut. ‘En aquest cas, el grup parlamentari ha de consensuar la posició’, ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha assegurat que estudiaran el contingut de la iniciativa. ‘Ara toca que recullin les signatures’, ha dit, tot recordant que la seva coalició està ‘en contra de les curses de braus’.

Finalment, el president i diputat de Ciutadans Albert Rivera ha declarat que deixaria llibertat de vot als altres dos parlamentaris de la seva formació, ja que és un tema d’opinió personal.