Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els grups catalans arrasen en la darrera nit del popArb

Després d’una trentena d’actuacions repartides entre divendres i dissabte, el popArb s’ha acomiadat fins l’estiu vinent deixant palès el bon estat de l’escena musical catalana. Amb pràcticament la totalitat de les 2.000 entrades per dissabte venudes, els barcelonins Mishima van fer esclatar el recinte de Can Cassó, que també va aclamar el cantautor Roger Mas i els Sanjosex la passada nit de dissabte. A quarts de quatre de la nit, les cançons punxades per Miqui Puig, recuperant l’esperit dels anys seixanta, van posar el punt i final a la sisena edició d’un certamen que, a diferència dels festivals de caire internacional, continua apostant exclusivament per la bona música que fan els grups del país.

Redacció
Redacció 27/06/2010

Les actuacions de dissabte van començar a mitja tarda al Gorg Nou, l’escenari habilitat al costat de les piscines municipals dedicat als grups emergents. En aquest marc natural, va destacar el pop contundent de les Aias, un grup de tres noies que, cantant en català, han aconseguit cridar l’atenció de la productora de Nova York Captured Tracks, que ja els ha pagat el primer single i els produirà la gravació del seu primer CD.

Al Gorg Nou també hi van actuar els Fred i Son, així com els Very Pomelo, amb la seva peculiar barreja de rumba i rock, que molts anomenen ‘rumba roll’. L’ànima del grup, el guitarrista i cantant Xarim, motejat ‘L’Elvis de Men-Flix’ pel seu company Carles Sanjosé, va tornar a demostrar el seu domini de tot tipus de guitarres en un concert que inaugurava la gresca de la nit.

Entre les actuacions al recinte de Can Cassó, cal destacar el recital del cantautor solsonenc Roger Mas, que s’escolava enmig d’una programació pop per oferir alguns dels seus temes més rockers. A continuació va actuar La Brigada, així com els Sanjosex, amb el recinte ple de gom a gom.

Als volts de la mitjanit va ser el torn dels collbatonins Anímic, que estrenaven a Arbúcies la col·laboració amb el nordamericà Will Johnson, una producció del popArb que girarà per Madrid, València i Barcelona. Segons els organitzadors del certamen, la voluntat és mantenir aquestes produccions mixtes entre grups catalans i bandes internacionals, que permetran homologar la música catalana a l’estranger i a la vegada fomenten la creativitat entre els grups del país.

Els Mishima, en un concert on van presentar la pràctica totalitat de cançons del seu darrer treball, Ordre i Aventura, van fer esclatar la nit a Arbúcies, amb un èxit similar a l’aconseguit en la presentació d’aquest cinquè disc, fa unes setmanes, a la sala Apolo. El festival es va acomiadar fins l’estiu vinent amb la sessió de punxa discos del músic de l’Ametlla del Vallès Miqui Puig, que va allargar-se fins les cinc de la matinada.