Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els gitanos de Lleida defineixen ‘d’extraordinari i valent’ el Pla Integral del Poble Gitano del govern català

La Generalitat ha presentat aquest divendres a la comunitat gitana de Lleida el Pla Integral del Poble Gitano, aprovat pel Parlament de Catalunya l’any 2005, i que ara prepara una segona fase a desenvolupar a partir del 2009. Els gitanos han celebrat l’aposta del govern català pel seu col·lectiu, i han definit d’extraordinari i valent aquest pla. Tant el govern com els gitanos han demanat una forta implicació de la comunitat per equiparar socialment aquesta ètnia amb la resta de societat. El Pla Integral del poble gitano vetlla per promocionar la cultura gitana dins de Catalunya, afrontar l’alt absentisme escolar, i aconseguir una igualtat d’oportunitats en la formació i el treball.

Redacció
Redacció 24/11/2008

L’equipament cívic de la Mariola, a Lleida, ha acollit aquest divendres l’acte de presentació del Pla Integral del Poble Gitano. L’acte ha comptat amb l’assistència del director dels Serveis Territorials de Governació, Tomàs Pujol, i ha anat a càrrec del mediador cívicocomunitari gitano, Paco Salazar.

Els objectius del Pla Integral del Poble Gitano són establir polítiques d’actuació transversals i integrals a favor d’aquesta comunitat. També pretén sensibilitzar la població catalana i difondre la cultura gitana com a integrant de la cultura de Catalunya.

El Pla funciona a través d’una comissió interdepartamental amb dotze conselleries de la Generalitat, un consell assessor format per 16 associacions gitanes de Catalunya i nou grups de treball que tracten les matèries específiques d’actuació.

A Lleida s’ha creat el servei de mediació cívicocomunitària, incorporant un mediador per la zona. També s’ha incorporat un promotor escolar, amb seu a Balaguer, encarregat d’incrementar els resultats educatius de l’alumnat gitano.