Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els gitanos de Lleida defineixen ‘d’extraordinari i valent’ el Pla Integral del Poble Gitano del govern català

|

- Publicitat -

L’equipament cívic de la Mariola, a Lleida, ha acollit aquest divendres l’acte de presentació del Pla Integral del Poble Gitano. L’acte ha comptat amb l’assistència del director dels Serveis Territorials de Governació, Tomàs Pujol, i ha anat a càrrec del mediador cívicocomunitari gitano, Paco Salazar.

Els objectius del Pla Integral del Poble Gitano són establir polítiques d’actuació transversals i integrals a favor d’aquesta comunitat. També pretén sensibilitzar la població catalana i difondre la cultura gitana com a integrant de la cultura de Catalunya.

Publicitat

El Pla funciona a través d’una comissió interdepartamental amb dotze conselleries de la Generalitat, un consell assessor format per 16 associacions gitanes de Catalunya i nou grups de treball que tracten les matèries específiques d’actuació.

A Lleida s’ha creat el servei de mediació cívicocomunitària, incorporant un mediador per la zona. També s’ha incorporat un promotor escolar, amb seu a Balaguer, encarregat d’incrementar els resultats educatius de l’alumnat gitano.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut