Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els gelats engreixen menys ara que fa 7 anys

Aquesta valoració apareix en l’informe “La R+D del gelat i la seva influència en el benestar”. Segons un estudi, s’ha detectat una “millora substancial” en el perfil nutricional dels gelats des de l’any 2000. La clau està en la reducció dels greixos que contenen, ja que en la majoria d’aquestes postres hi ha entre un 10 i un 40% menys greix ara que fa set anys

Redacció
Redacció 31/07/2007

Segons un estudi, s’ha detectat una “millora substancial” en el perfil nutricional dels gelats des de l’any 2000. La clau està en la reducció dels greixos que contenen, ja que en la majoria d’aquestes postres hi ha entre un 10 i un 40% menys greix ara que fa set anys. L’informe, encarregat per l’Associació Espanyola de Fabricants de Gelats, assenyala que l’evolució d’aquest producte tendeix a convergir amb els objectius marcats pel Ministeri de Sanitat i Consum per millorar els hàbits nutricionals de la població.

Aquesta valoració apareix en l’informe “La R+D del gelat i la seva influència en el benestar”. L’informe destaca que els gelats segueixen l’Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i prevenció de l’Obesitat (NAOS) que ha posat en marxa el Ministeri de Sanitat. Els eixos fonamentals d’aquest pla són millorar els hàbits alimentaris i impulsar la pràctica d’activitat física de tota la població, especialment dels nens, basant-se en la premissa que no hi ha aliments bons o dolents, sinó una dieta més o menys equilibrada.