Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Els Franco volen ‘pillar’ diner públic

Fa uns mesos us explicàvem el sidral judicial dels Franco per tal de conservar la privadesa del Pazo de Meirás, una batalla que van perdre quan, finalment, la Xunta de […]

Redacció
Redacció 21/10/2008

Fa uns mesos us explicàvem el sidral judicial dels Franco per tal de conservar la privadesa del Pazo de Meirás, una batalla que van perdre quan, finalment, la Xunta de Galícia va aconseguir inscriure la finca com a Patrimoni cultural. La declaració de l’històrica finca com a Patrimoni de tots els gallecs obliga els Franco a obrir la propietat al públic com a mínim quatre dies al mes.

Malgrat el revés judicial, els Franco tornen a donar guerra. Ara demanen que, ja que els tocarà obrir la finca al públic -recordeu que parlem d’una propietat pagada amb diner públic i ‘regalada’ al dictador durant la Guerra Civil- sigui el Govern gallec qui corri amb les despeses que costi. Demanen que sigui la Xunta qui pagui l’obertura del Pazo i els seus jardins i que també costegi la seguretat pública i l’assegurança en cas d’accidents o desperfectes.

Per si fos poc, els hereus del dictador demanen una ‘compensació’ per les molèsties que els causarà haver d’obrir la finca als gallecs… els veritables propietaris morals del Pazo. S’ha de tenir la cara ben dura.