Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Els fantasmes del PSC i el PP fracassen

Hi ha sis localitats a tot Catalunya on s’hi ha presentat de forma simultània llistes fantasma del PSC i del PP. La majoria de pobles on s’ha trobat aquesta coincidència són pobles minúsculs que estan ubicats a les demarcacions de Lleida i Tarragona. En aquestes localitats, el PSC s’ha intentat amagar darrere de la seva marca blanca, la Candidatura de Progrés, però això no ha despistat a ningú.

Redacció
Redacció 25/05/2015

Un regidor en sis municipis, una collita massa generosa

El PSC i el PP han obtingut en aquests sis municipis un total de 9 vots. Nou vots en sis municipis que han decantat la balança cap als fantasmes del PSC (6). El PP amb 3, queda a prop. Tot i els pèssims resultats, la Llei d’Hondt ha somrigut a La Figuera la ignominiosa aposta del partit dels socialistes, que s’hi han endut un regidor amb només tres vots.

Tarrés (Les Garrigues, Lleida)

Dels 68 vots que s’han emès en aquest municipi, un ha estat nul i un altre en blanc. La resta s’han repartit entre Treballem per Tarrés, Fem poble (ERC) i CiU. La victòria ha estat aclaparadorament republicana per 57 a 6. ERC s’ha endut els 5 regidors del poble. Les candidatures fantasma de Partit Popular i PSC, que s’ha presentat amb la marca blanca, Candidatura de Progrés, com en la resta de municipis que veuran, i han tret 0 vots cadascun.

Margalef (Priorat, Tarragona)

A Margalef, les dades que ofereix el ministeri indiquen que CiU s’ha imposat a les llistes fantasma per 43 vots a 1 del PSC i 0 del PP. CiU s’ha endut els 5 regidors del municipi.

La Vilella Alta (Priorat)

Al municipi regit per una gestora perquè fa quatre anys només es va presentar una llista fantasma que no va anar a votar ningú, ni tant sols qui es presentava perquè no era del poble, aquesta vegada s’hi ha presentat la CUP que, lògicament, ha arrasat. L’esquerra alternativa s’ha imposat amb 63 vots a 0 pel PSC i 0 pel PP. La Vilella Alta va ser, fa quatre anys, un dels clars exemples del perquè les llistes fantasmes no haurien de ser legals. És molt trist que la gent que es presenta a la llista no es pugui votar ni tant sols a sí mateixa, perquè no està ni empadronada al poble.

La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues, Lleida)

A La Pobla, CiU s’ha endut la victòria, en un plenari que tindrà representació minoritària d’ERC. Convergència ha tret 97 vots i 4 regidors, mentre que Independents per la Pobla de Cérvoles (ERC), s’ha fet amb 40 vots i 1 regidor. El PSC ha tret dos vots, i el PP 1.

La Bisbal de Falset (Priorat, Tarragona)

La majoria ha estat abassegadora a favor de CiU a La Bisbal, que s’ha endut 91 vots, per 1 del PSC i 0 del PP. D’aquest municipi, poques seran també les subvencions que podran rascar les forces unionistes.

La Figuera (Priorat, Tarragona)

A La Figuera, s’hi ha viscut la situació més injusta. El PSC gràcies a la Llei d’Hondt, hi ha obtingut representació. ERC, amb el nom La Figuera Endavant, s’ha endut la pràctica totalitat dels vots, 52, i quatre regidors, però els simples 3 vots del PSC ja n’hi ha donat 1. El PP ha tingut 1 votant que ha resultat insuficient.

OGASSA (Ripollès, Girona)

Al directe!cat també ens hem interessat, a banda dels exemples que els hem presentat, pel cas d’Ogassa, al Ripollès, municipi del qual els vam parlar a l’inici de la campanya perquè el PSC hi va presentar una llista fantasma on la cap de llista era la badalonina Aroa Arauzo, la secretària de qualitat democràtica de la formació a nivell de Catalunya. Els criteris ètics i de qualitat democràtica d’aquesta persona i del seu partit s’han fet evidents amb aquesta política de candidatures, i ara volem fer un cop d’ull als resultats.

A Ogassa, la lluita ha estat finalment entre Independents per Ogassa (ERC) i CiU. ERC s’ha endut finalment la victòria amb 115 vots i una majoria absoluta en nombre de regidors (4). Convergència ha completat el regidor número 5 del plenari amb els seus 38 vots. La nostra candidata, ha sumat 0 vots i, per tant, 0 regidors, fent un ridícul total.