Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els estudiants volen que s’exigeixi el català als professors d’universitat

Molts professors d’universitat fan les seves classes en castellà. I quan diem molts, són molts! Ara, des de dos sindicats d’estudiants, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Estudiants en Acció volen ‘anar més enllà de simples propostes i legislar’ sobre el català, i alhora ‘desplegar’ l’article 6.4 de la LUC per exigir el català als professors. Des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya s’han mostrat a favor que s”exigeixi a tots els alumnes coneixements de català i castellà’ perquè és ‘bo per a la integració’.

Redacció
Redacció 10/10/2007

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Estudiants en Acció van coincidir ahir a qualificar de ‘poruga i covarda’ la proposta de la comissionada per a Universitats, Blanca Palmada, que les universitats convoquin exàmens de català i castellà als alumnes estrangers a partir del curs que ve. Per Adrià Castellví, del SEPC, cal ‘anar més enllà de simples propostes i legislar’ sobre el català, i alhora ‘desplegar’ l’article 6.4 de la LUC per exigir el català als professors.

Per la seva banda, Estudiants en Acció va qualificar la proposta de ‘totalment insuficient i discriminatòria per als alumnes estrangers’, ja que s’exclou de saber català els alumnes de l’Estat que vinguin de fora de Catalunya.

Andreu Espínola, secretari general de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), va criticar que la comissionada posi ‘més èmfasi en l’anglès que en les llengües autòctones’, i es va mostrar a favor que s”exigeixi a tots els alumnes coneixements de català i castellà’ perquè és ‘bo per a la integració’.

Des de les universitats no es veu gaire bé tot això. L’excusa perfecte que es posa és que la universitat ha de ser quelcom internacional que no pot tancar-se portes per culpa d’una llengua. A part de ser un argument fal·laç, puig cada universitat té el seu idioma oficial, només cal veure que us va explicar directe!cat sobre el nombre d’inscripcions a titulacions en català de la UOC.