Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els estudiants segueixen ocupant Facultats

Tal com va anunciar directe!cat en exclusiva la setmana passada, avui s’han ocupat més facultats al territori català. La Facultat de Lletres de la UAB ha esdevingut des d’aquest matí el menjador i dormitori de molts estudiants. També a la UB hi ha hagut tancades en aules. Aquestes accions tenen el seu origen a la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB, que fou ocupada tota la setmana passada amb una organització molt ben estudiada i preparada per part dels universitaris. L’èxit d’aquella ocupació ha permès que altres facultats s’ocupin avui. Està previst que dimecres s’ocupi la Facultat de Comunicació de la UAB i potser dijous la Facultat de Traducció.

Redacció
Redacció 24/11/2008

La tancada d’estudiants a la Universitat de Barcelona (UB) continua i des d’aquest matí als 200 estudiants que hi ha tancats a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona s’hi han afegit els estudiants de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma. Els estudiants han elaborat un document que recull les principals reivindicacions com ara negociació i diàleg, la retirada dels 31 expedients a estudiants de la UAB i la convocatòria d’un referèndum vinculant entre la comunitat universitària. Mentre aquest procés estigui obert els estudiants reclamen una moratòria en l’aplicació del Pla de Bolonya.

Els estudiants han explicat que aquest dilluns al vespre han de reunir-se novament en assemblea i decidir si continuen la tancada. Si la tancada continua aquest dimarts s’hi podrien afegir altres centres de la mateixa UB, com les facultats de Psicologia i Pedagogia. Des del rectorat de la UB no han volgut fer cap declaració però fonts de la Universitat de Barcelona han informat que aquest migdia el rector es podria reunir amb els rectors d’altres universitats catalanes.