Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els estudiants de la UPF aturen la inauguració del nou campus

|

- Publicitat -

En el transcurs de la visita, després dels enfrontaments, Montilla ha declarat que allò ‘important’ és la inauguració del campus i que els enfrontaments han estat ‘anecdòtics’. Per la seva banda, Moreso ha justificat l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el desallotjaments dels estudiants dijous a la nit i ha dit que no permetria que ‘una minoria imposés l’agenda de la majoria’.

Moreso ha afegit que el Pla Bolonya va ser aprovat democràticament, i ha volgut treure importància a l’actuació dels Mossos perquè, segons ha dit, els estudiants desallotjats no eren de la UPF sinó que es tractava de la mateixa ‘minoria’ que va ocupar les facultats de la UAB. El rector ha qualificat els actes dels estudiants de ‘gest d’autoritarisme’ i ha assegurat, qüestionat sobre la decisió de desallotjar els estudiants del dijous a la nit, que ‘ho tornaria a fer’.

Publicitat

L’acte d’inauguració i de col·locació de l’última pedra s’ha cancel·lat, que estava previst per tres quarts d’una. A aquesta hora, les autoritats han marxat per la porta de darrere escortats per les autoritats, tot formant un cordó policial. Els estudiants han tornat a encarar-s’hi.

Davant la intervenció dels Mossos d’Esquadra El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha emès un comunicat en el que demanen la dimissió del rector de la UPF, Josep Joan Moreso i el seu equip per ser ‘responsables directes del desallotjament violent que han ordenat’.

El SEPC ha dut a terme diferents accions per difondre ‘les nombroses connexions existents’ entre la UPF i MediaPRO. Així, denuncien que aules del nou campus estan instal·lades dins mateix de l’edifici MediaPRO i que el Parc Barcelona Media, nom que rep tot el complex on hi ha instal·lades les facultats de la UPF, està co-gestionat per l’empresa. Recorden que el fundador de MediaPRO, Jaume Roures, va realitzar la lliçó inaugural del curs 2006-2007 dels estudis de Comunicació Audiovisual i que Woody Allen va ser investit doctor honoris causa per la UPF, just en el moment que s’estrenava la pel·lícula que havia co-produït amb l’empresa MediaPRO.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut