Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els estudiants de la UB rebutgen Bolonya

Un 93,1% dels estudiants que han votat aquest dijous en el referèndum de la UB creuen que s’ha de paralitzar l’aplicació del pla Bolonya per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública. La participació ha estat d’un 20,35% dels 57.173 estudiants matriculats, superior al 10% que requeria per ser considerar vàlid el referèndum. Només un 5,8% dels votants s’ha mostrat a favor de l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), un 0,9% ha votat en blanc i el 0,2% dels vots han estat nuls.  El rectorat ha recordat que ‘des de la presa de possessió de l’equip rectoral’ ha manifestat ‘públicament la seva màxima voluntat de diàleg amb tots els membres’ de la comunitat universitària.

Redacció
Redacció 27/02/2009

‘S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?’ és la pregunta que els estudiants de la UB estaven convocats a respondre aquest dijous. Si bé habitualment les eleccions que se celebren a al UB per escollir el rector no registren entre els estudiants una participació que arribi al 10%, el referèndum ha assolit un 20,35%. La pregunta formulada als estudiants per part del mateix col·lectiu serà duta a petició al claustre que l’equip de govern de la UB celebrarà el 5 de març.

El rectora afirma que ‘s’ha de veure aquesta consulta com un exemple dels mecanismes que recullen’ els seus estatus i reglaments i que ‘han de servir com a forma d’avenç dialogat cap a la resolució de les discrepàncies actuals’.

Les facultats on més estudiants han acollit a les urnes han estat la de Medicina i la de Formació del Professorat, amb un 39,88% i un 27,44% respectivament. D’altra banda, on menys estudiants han votat és a la d’Economia d’Empresa i a la d’Infermeria amb un 6,99% i un 8,6% de participació.