Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els Estats Units es preparen per a la independència de Catalunya

Trump, nomena a Duke Buchan, nou ambaixador espanyol que també serà el representant diplomàtic nord-americà a Andorra

Redacció
Redacció 04/08/2017
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha nomenat Duke Buchan III nou ambaixador nord-americà a l'Estat i Andorra, segons informa Associated Press. Duke Buchan parla castellà, ja que va cursar part de la seva formació universitària a València i Sevilla, i català.
 
El nou ambaixador, que substituirà James Costos, es va implicar personalment en la campanya electoral que va dur l'actual president dels Estats Units a la Casa Blanca. Natural de Carolina del Nord, Buchan és el fundador i CEO de la firma Hunter Global Investors, una companyia que va iniciar la seva activitat el 2001 amb base Palm Beach (Florida), i té un club privat, també a Palm Beach.

Ha treballat per firmes de Wall Street
 

El nou ambaixador, implicat també en causes filantròpiques, també ha treballat a nombroses companyies firmes de Wall Street i té diversos negocis agrícoles i de cria de cavalls.
 
Buchen també va estudiar espanyol a la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill i va estudiar un MBA a la Harvard Business School. Pel que fa a la seva etapa formativa a l'estranger, va estudiar a les Universitats de València i Sevilla.