Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els equips de bowling del Principat abandonen en bloc la competició de Primera Divisió

Tots els equips de bowling del Principat que jugaven a la Primera Divisió espanyola de Bowling han decidit abandonar la competició en bloc per les ‘modificacions injustificades del calendari esportiu’ que la Federació Espanyola (FeBolos) els ha aplicat unilateralment després del reconeixement oficial internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB). La Federació Espanyola argumenta que ‘la federació catalana ha iniciat un procés de separació de la FeBolos, cosa que perjudica greument l’esport de les bitlles a tot el territori espanyol, de manera que intentem compensar al màxim aquesta manca de solidaritat i suport que des de la catalana s’està tenint amb la resta d’Espanya’. Els clubs que han abandonat suposen el 50% dels participants a la categoria de plata de les competicions estatals.

Redacció
Redacció 13/02/2009

Segons ha informat Racó Català la Federació Espanyola ha decidit penalitzar els clubs principatins a haver-se de desplaçar a molts miles de kilòmetres per disputar les convocatòries de lliga, i només ha previst que una jornada es disputi al Principat, tot i que aquests equips representen la meitat del total d’equips de la Primera Divisió. La modificació del calendari s’ha produït de forma unilateral per part de la FeBolos i hauria comportat un augment espectacular de les despeses d’aquests clubs que no estaven previstes al principi de la temporada.

Els quatre clubs consideren que ‘davant la impotència de la FEB i de les màximes instàncies de l’esport espanyol per revocar una situació on ja no es pot apel·lar a més instàncies, la FEB ha decidit -de forma encoberta i amparant-se en els seus estatuts-, fer la vida impossible als únics que pot perjudicar directament: als equips (i jugadors) que militen en clubs catalans i que juguen la lliga espanyola’. Per tot això ‘els equips de Primera Divisió espanyola, amb el recolzament i coneixement de la FCBB, han decidit retirar-se’ de la competició.
La resta de combinats catalans de la resta de divisions podrien seguir el mateix camí.