Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els enemics de la normalització del català a les Balears es mobilitzen

Un centenar d’elements contraris a la normalització del català es van concentraren ahir davant el Consolat de Mar -seu de l’ajuntament de Palma- per demanar que els coneixements de català siguin considerats un simple mèrit per accedir a una plaça en el servei de salut de les Illes Balears i no un requisit, tal com planteja l’esborrany de decret que prepara la conselleria de Salut i Consum.

La protesta, convocada pel Sindicat d’infermeria (Satse) i el Sindicat mèdic (Simeba. La protesta, a més de professionals sanitaris, va congregar membres destacats de grupuscles anticatalanistes que havien anunciat el suport a la convocatòria. Hi eren el promotor del boicot als productes etiquetats en català, William Vega, president de l’associació Colòmbia Unida a Balears (Asocolombia), i Jorge Campos, portaveu del Círculo Balear. La convocatòria tingué també el suport del partit de Rosa Díez (UPyD), de Ciudadanos, com també del PP i del Col·legi de Metges. UGT i CCOO, que donen suport a la reivindicació, van titllar d’irresponsable la concentració.

Redacció
Redacció 07/11/2008

La resposta dels partidaris de la normalitat lingüística a les Illes respondran aquesta tarda amb una concentració a les set de la tarda al mateix escenari, davant el Consolat de Mar. Sota el lema ‘hi tenim dret, a ser atesos en la nostra llengua a la salut pública’. L’entitat, que s’ha constituït recentment, agrupa un grup de pacients que han tengut problemes per parlar en català dins l’àmbit sanitari i que s’han organitzat per reivindicar els seus drets. El Comitè té el suport de l’Oficina dels Drets Lingüístics. La concentració és la primera passa d’una campanya adreçada als centres sanitaris.