Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Els encausats per la crema d’imatges del Rei a Girona fan una acampada de protesta per demanar l’arxivament del cas

|

- Publicitat -

A les vuit del vespre, els joves van arribar a l’edifici del rectorat per començar a plantar les tendes, tot i la pluja que queia a la ciutat de Girona. Tot i que havien demanat permís a la UdG per acampar al pati del rectorat, aquesta els ho ha denegat. No obstant això, els responsables de seguretat de l’edifici han explicat que ‘convidaran’ a marxar als joves però que si no volen marxar ‘no els obligaran a desallotjar perquè es tracta d’una concentració pacífica’. En total, s’han plantat quatre tendes i una vintena de persones s’ha acostat al rectorat per fer costat als encausats. Els joves han quedat a sopar i a dormir i la tancada es donarà per finalitzada aquest matí.

La portaveu dels encausats, Núria Brugada, va explicar que han optat per fer el ‘tancament simbòlic’ a l’edifici del rectorat de la UdG perquè consideren que la universitat és, en part, responsable de la situació. Les primeres fotos les van cremar Jaume Roure i Enric Stern durant una visita del monarca a Girona convidat per la UdG i la FOEG per inaugurar el Parc Científic i Tecnològic el 13 de setembre de l’any passat.

Publicitat

Brugada va criticar que es tracti d’un judici que ‘atempta contra la llibertat d’expressar opinions’. ‘Som antimonàrquics i ho hem expressat’, va justificar la jove. Brugada va assegurar que afronten la cita judicial amb els mateixos ànims que fa un any, volent reivindicar el dret a mostrar-se obertament antimonàrquic i a expressar-ho públicament. De moment, ja van avançar que si no és en català no declararan.

A banda de la tancada al rectorat, els joves han organitzat un acte pel dia 28, el dia abans del judici. Abans que surti l’autobús que els portarà fins a Madrid, es farà una concentració festiva a la plaça del Vi amb actuacions musicals, espectacle de foc i bastoners. El mateix dia del judici han convocat concentracions simultànies arreu de Catalunya i, a més, organitzen autobusos per viatjar a Madrid en suport als setze joves.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut