Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els editorials d’El País i El Mundo relacionen el procés amb l’atac terrorista

És en moments com el que malauradament ara ens toquen viure quan els valors humans han de passar per sobre de les disputes polítiques. Aquesta consideració, que hauria de ser lògica, no ho és ni per a El Mundo ni El País que en els seus editorials d'avui relacionen el procés independentista amb l'atac terrorista d'ahir.

Redacció
Redacció 18/08/2017
El Mundo, en un text titulat 'Unitat i fermesa en la lluita contra el yihadismo en tota Europa', no pot evitar, després de contextualitzar que l'Estat era un objectiu d'Estat Islàmic, que “aquestes dades haurien de fer reflexionar a les autoritats catalanes sobre una política d'acolliment en la qual han prevalgut de vegades els interessos electoralistes, vinculats a l'independentisme, sobre la seguretat nacional”.
 
El País, per la seva part, ha anat més enllà a l'hora d'analitzar i relacionar el procés amb l'atac, “pensem que les conseqüències d'aquest atemptat han de ser de més profund calat i anar més enllà del moment conjuntural. Lamentablement, el brutal atemptat terrorista que ha viscut Barcelona coincideix amb un moment de màxima confusió política a Catalunya”. Lluny d'aturar-se, segueix, afirmant que “un atac d'aquesta magnitud ha de ser una anellada que retorni a la realitat a les forces polítiques catalanes que, des del Govern, el Parlament o els moviments per la independència han fet de la quimera secessionista la sola i única activitat de l'agenda política catalana en els últims anys. És hora d'acabar amb els contrasentits democràtics, la violació flagrant de les lleis, els jocs d'enganys, els tacticismes i els oportunismes polítics. És hora que els nostres governants, tots els nostres governants, treballin en benefici dels veritables i principals interessos dels ciutadans”.
 
El diari de Juan Luis Cebrián conclou reclamant la màxima “coordinació i unitat d'acció”, una col·laboració que “solament pot néixer de la més absoluta confiança entre els diferents nivells de Govern i les seves institucions. Fem per tant una crida al Govern i a les forces polítiques catalanes perquè es posin a treballar en una agenda real al servei dels problemes reals que afecten la ciutadania de Catalunya”.