Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els dominis de Girona

La ciutat de Girona té sovint l’absurda fama de voler ser més catalana que altres, una competició estèril d’altra banda, ja que la catalanitat d’una gran majoria dels municipis catalans […]

Redacció
Redacció 29/10/2007

La ciutat de Girona té sovint l’absurda fama de voler ser més catalana que altres, una competició estèril d’altra banda, ja que la catalanitat d’una gran majoria dels municipis catalans és incontestable. Sense dubtar, doncs, de les bones intencions gironines, ens toca recordar que, a la mateixa plaça del Vi on va començar la cèlebre crema de fotos del Borbó hi fan vida els representants municipals, que no viuen la catalanitat tan intensament. Com a mínim a la xarxa.

Tots coneixem l’astúcia esgrimida pel consistori quan, en temps de l’omnipresent domini .ES, van optar per adquirir el domini ajuntament.gi, sota el domini de Gibraltar, per tal de burlar el domini espanyol i fer la punyeta als centralistes. En aquells temps el .CAT semblava una utopia irrealitzable, i eren molts els que es valien d’argúcies d’aquest tipus -molts compraven dominis .CA de Canadà- per tal d’evitar passar per l’adreçador espanyolitzant.

Malgrat aquest passat de militància, els temps han canviat, i actualment no són operatius ni el domini que hauria d’identificar l’Ajuntament de Girona (girona.cat), ni tampoc és .CAT el web del programa de les Fires de Sant Narcís (firesdegirona.info), que se celebren aquests dies. 

Dos anys després de la concessió del .CAT, una fita pionera mundialment, l’Ajuntament de Girona no té excusa per passar-se al domini de tots els catalans. No els diem que renunciin al .GI pel valor històric de militància que encara té, només els encoratgem a abraçar també el .CAT, el domini català oficial i de referència.