Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els districtes de Barcelona decidiran durant el març la cessió d’espais municipals per la consulta del 10-A

Els debats sobre la cessió d’espais públics que han mantingut els deu districtes de Barcelona durant els darrers mesos acabarà aquest mes de març amb la votació que determinarà les facilitats que cada zona de la capital oferirà a Barcelona Decideix. A tan sols un mes per la consulta, quatre de les circumscripcions de Barcelona han donat suport a la iniciativa popular mentre que sis han desestimat col·laborar amb la plataforma organitzativa del referèndum. Pel que fa a suports de les formacions polítiques, les propostes sempre han comptat amb el suport de Convergència i Unió i d’Esquerra Republicana de Catalunya en tots els districtes mentre que Iniciativa per Catalunya-Verds s’ha abstingut a Sants-Montjuïc i Nou Barris, i ha votat a favor en els altres. El grup municipal que sempre ha rebutjat la iniciativa ha estat el Partit Popular, i en nou casos el Partit Socialista de Catalunya, exceptuant al districte de les Corts, on els socialistes hi van votar a favor. D’altra banda, Nou Barris celebrarà aquest dissabte una jornada de recollida de vot anticipat que culminarà una intensa campanya informativa per facilitar el vot abans de la consulta.

Redacció
Redacció 09/03/2011

Un mes i un dia abans de la consulta sobre la independència organitzada per Barcelona Decideix, els deu districtes de la ciutat encara debaten el seu grau d’implicació en el proper 10 d’abril així com també la cessió d’espais municipals. Durant el mes de març està previst que totes les zones de la capital catalana votin sobre aquest fet i es pugui tancar, d’aquesta manera, les bases de col·laboració de tots els districtes que des de fa mesos debaten sobre la cessió d’espais públics.

De les deu circumscripcions de Barcelona, quatre van mostrar la seva predisposició a donar suport a Barcelona Decideix com són Sarrià-Sant Gervasi, les Corts, Gràcia i l’Eixample, mentre que les altres sis, Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Martí, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc han desestimat col·laborar amb la iniciativa. D’altra banda, les forces polítiques que més han donat suport al referèndum han estat ERC i CiU, que han votat favorablement a la consulta en tots els districtes de la ciutat. Per la seva part, el PSC només ha votat favorablement en una de les circumscripcions de la ciutat, Les Corts, mentre que a les nou restants han votat en contra. El PP ha negat els suports a la consulta en tots els districtes.

Assaig general el proper 12 de març a Nou Barris
El districte de Nou Barris ha organitzat per aquest dissabte 12 de març una jornada de recollida de vot anticipat. D’entre les 10 del matí i les 8 del vespre s’instal·laran 31 meses troncals i prop de 30 de complementàries repartides entre els 13 barris del districte.Nou Barris és una zona complicada per les grans dimensions que té —prop del 10% de la ciutat en termes de població—, per la tradició abstencionista a les cites electorals, i per una xarxa associativa menys activa que en altres districtes de la ciutat. Precisament aquesta dificultat és la que ha motivat la decisió d’oferir als veïns, un mes abans del 10A, una campanya informativa intensa per facilitar el vot.