Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Els discos d’Els Pets, Sanjosex, Lídia Pujol i Love of Lesbian, els millors de l’any segons la crítica del Grup Enderrock

El pròxim 19 de febrer se celebrarà la 14a gala de lliurament dels Premis Enderrock 2008 – Premis de la Música Catalana a la Sala Bikini de Barcelona, a partir de les nou del vespre. Com ja és habitual en aquesta gala, s’entregaran els premis als guanyadors en les modalitats de votació de la crítica i votació popular. La festa, que reuneix els principals artistes i agents sector musical català, la presentarà el ‘caçador de paraules’ Roger de Gràcia. La crítica d’enguany ha decidit guardonar els discos d’Els Pets, Sanjosex, Lídia Pujol i Love of Lesvian com als millors de l’any. Durant la nit es farà públic el VI Premi Joan Trayter a la millor producció i enregistrament sonor de l’any.

Redacció
Redacció 07/02/2008

A la Nit Enderrock actuaran Sanjosex (millor disc en cançó d’autor segons la crítica), Asstrio (millor grup de jazz per votació popular), Love of Lesbian (millor disc català en altres llengües segons la crítica) acompanyats de Lluís Gavaldà d’Els Pets i Marc Ros de Sidonie i Víctor (millor cançó per votació popular). Tancaran la festa Gossos (millor grup, millor disc amb ‘Oxigen’ i millor videoclip per ‘Corren’ per votació popular). L’entrada per assistir als Premis Enderrock és gratuïta amb invitació i està oberta a majors de 16 anys).

El disc ‘Com anar al cel i tornar’ d’Els Pets ha estat escollit millor disc català de l’any segons la crítica musical dels Premis Enderrock 2008. ‘Temps i rellotge’ de Sanjosex ha estat considerat el millor disc de cançó d’autor; ‘Els amants de Lilith’ de Lídia Pujol, el millor disc de folk, i ‘Cuentos chinos para niños del Japón’ de Love of Lesbian, el millor disc català en altres llengües, en la mateixa modalitat.

Gossos, Obrint Pas, Cesk Freixas i La Carrau han estat els grans vencedors de la votació popular dels Premis Enderrock 2008, al costat d’artistes com Víctor, Gerard Quintana, Óscar Briz i Miquel Gil. El grup revelació de l’any ha estat Teràpia de Shock. En la categoria de jazz, els premiats han estat Ramon Fossati, Toni Solà & Ignasi Terraza Trio, Asstrio, Lunar Project i Bebo Valdés & Javier Colina. Els resultats de la votació popular s’han obtingut després del recompte de 6.952 vots, una nova xifra rècord de participació.