Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Els diputats i senadors de CiU s’ofereixen com a parelles lingüístiques

Els diputats de CiU al Parlament de Catalunya, els que ho són al Congrés del Diputats i els senadors de la federació nacionalista seran, a partir del pròxim 1 de desembre, la parella lingüística de ciutadans nouvinguts amb ganes d’aprendre català. CiU vol facilitar així la integració d’aquest col·lectiu a la societat catalana, amb l’objectiu de que la llengua comú d’ús social sigui el català. El president de la Sectorial d’Immigració de Convergència, Àngel Colom, assegura que a més d’iniciatives plenes de bones intencions, a Catalunya li manquen recursos per assolir una gestió òptima del fet migratori. Per això ha exigit a l’Estat el traspàs de la ‘totalitat’ de les competències d’Immigració.

Redacció
Redacció 24/11/2008

La Sectorial d’Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) comença el mes de desembre una campanya per tota Catalunya amb l’objectiu de fomentar la integració dels nouvinguts a través d’un element comú, la llengua catalana. Per donar exemple, diputats i senadors de la federació es convertiran en parelles lingüístiques d’aquestes persones.

D’altra banda, la Sectorial ha creat quatre consells assessors per apropar-se al jovent, les entitats, els empresaris i els espais de culte dels nouvinguts. Segons ha destacat Colom, hi ha prop de 200 persones implicades en aquest projecte, moltes de les quals no són militants de CiU. Des de la federació nacionalista no han volgut entrar a valorar els actuals processos d’integració que promou l’Administració.