Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Els deu primers de la llista de Colau al descobert

L’advocat, politòleg i assessor del Grup Parlamentari de CiU al Congrés i al Senat, Joan Contijoch, en un article publicat al seu blog posa al descobert “l’engany de la suposada revolució democràtica” que pretén vendre Ada Colau i Barcelona en Comú. A través d’un breu retrat dels deu primers noms de la llista de Colau i de les seves trajectòries laborals, Contijoch posa en evidència  les contradiccions entre el discurs de Colau i la realitat. Barcelona en Comú es presenta com una organització que vol canviar les regles del joc i tornar les institucions a la ciutadania, però a la pràctica és un club d'amics amb vincles amb ICV, la vella política i els seus tics.
 

Redacció
Redacció 30/04/2015

El retrat dels 10 potencials regidors que fa Contijoch

L’advocat  recorda que Colau defensa que els candidats de la seva coalició de partits tenen diferents trajectòries, que representen la majoria social i són sinònim de revolució democràtica. Veiem:
 
Ada Colau, treballa per un lobby finançat amb diners públics

Treballa a l'Observatori DESC (Drets Econòmics Socials i Culturals), entitat que es finança íntegrament amb diner públic. El seu finançament prové: 39% Ajuntament de Barcelona, 27% Agència Espanyola per la Cooperació i Desenvolupament (Ministeri Exteriors), 17% Generalitat de Catalunya, 15% Fons Europeus, la resta altres institucions públiques locals.

Gerardo Pisarello, un privilegiat contra els privilegis

El dos de Colau és un Argentí resident a Barcelona des de el 2001, és vicepresident del Observatori DESC i professor de dret constitucional a la UB. Pissarello branda un discurs contra els privilegis d’uns pocs quan ell mateix és un privilegiat.

Laia Ortiz, l’anticasta que mai ha treballat a l’àmbit privat.

Política professional ha ocupat un escó durant 10 anys. Als 26 anys va ser diputada d’ICV al Parlament de Catalunya per després fer el salt al Congres fins avui.
 
Jaume Asens, de l’ONG a la poltrona

Secretari de DESC, advocat i membre del Grup de Recerca d'exclusió i control social de la UB com Pisarello, advocat de l’equip jurídic de l’Observatori DESC destaca per la seva defensa dels casos de defensa dels drets humans i dels moviments socials.
 
Janet Sanz,  li “molen” els cap d’anys a Baqueira Beret.

Política professional de la branca ICV, va ser regidora de l’Ajuntament de Barcelona des dels 26 anys. Mai ha treballat a l’àmbit privat.

Raimundo Viejo, casta acadèmica

Gallec. Pes pesat a Podemos. Resident a Barcelona des de el 2005. Professor de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona. És els ulls de Pablo Iglesias a Barcelona.

Gala Pin, defensora del dret a l’habitatge amb hipoteca

Activista amiga d’Ada Colau a la PAH membre d’aquesta plataforma des de 2012.

Agustí Colom, representat “comercial” ICV.

Casta acadèmica i política. Professor del Departament de Teoria Econòmica de la UB. Membre de la Sindicatura de Comptes del 2004 al 2011 (a proposta ICV), al 2012 ICV el va tornar a proposar per un nou mandat de 7 anys però el Parlament de Catalunya ho va rebutjar. El salari anual dels síndics és de 100.821,11 €.
 
Laura Pérez Castaño.

Feminista. Membre del Consell Ciutadà de Podemos BCN. Reclama en el seu discurs desmuntar i desconstruir este sistema desigual i criminal, “que deixa sense menjar a molts per engreixar uns pocs”. Contijoch proposa que faci  un cafè amb la Ortiz, Sanz i en Colom abans d’anar junts a les llistes.
 
Mercedes Vidal, 10 anys treballant en un consorci públic

Membre EUiA. Llicenciada en ciències ambientals per la UAB. Treballa des de fa 10 anys, al consorci públic de Barcelona (BCN Ecologia) dedicat a l’àmbit de l’urbanisme i l’ecologia. Contijoch recorda que la gestió política d’aquest organisme quan Vidal va accedir al lloc de treball requeia en ICV i apunta és l’única que té perfil a Linkedin.
 

Relacionats