Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els detalls del “nou” bipartit barceloní

Ja es coneixen els detalls de pacte entre socialistes i Iniciativa per tal de governar Barcelona els propers quatre anys. Els socialistes ostentaran nou de les 10 regidories de districte de Barcelona, segons l’acord a què han arribat les formacions. ICV-EUIA només governarà en un dels districtes, el d’Horta-Guinardó, com ja feien els últims quatre anys.

Redacció
Redacció 15/06/2007

Dels 10 regidors de districte, quatre d’ells ostentaran per primera vegada aquest càrrec. Es tracta dels edils socialistes Itziar González -Ciutat Vella-, Guillem Espriu -Gràcia, un districte que fins avui ha ocupat un regidor d’ERC, Ricard Martínez-, Carmen Andrés -Nou Barris- i Gemma Mumbrú -Sant Andreu-.

Els regidors de districte que repeteixen en aquest mandat són Assumpta Escarp -Eixample-, Immaculada Moraleda -Sants-Montjuïc-, Montserrat Sánchez -les Corts-,. Elsa Blasco -Horta-Guinardó- i Francesc Narváez -Sant Martí-. Per part seva, la socialista Sara Jaurrieta s’incorpora a Sarrià-Sant Gervasi, després d’haver liderat la regidoria de districte de Sant Andreu des de la primavera de l’any passat.

Entre les novetats del nou cartipàs municipal, figura que la primera tinència d’alcaldia, que ostentarà Carles Martí, assumirà la coordinació de l’actuació dels districtes mitjançant un òrgan de nova creació, el Comitè Territorial. La finalitat d’aquest organisme serà la de “ser l’enllaç entre la comissió de govern i l’estructura executiva” de la ciutat, ha precisat avui l’alcalde en funcions, Jordi Hereu.