Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els costos de portar la Fórmula 1 a València

El circuit urbà de Fórmula 1 que els cervells del PP al País Valencià s’han empescat costarà més diners del que inicialment es pensaven. De moment caldrà desmantellar el Boulevard enjardinat de la Copa Amèrica, construït aquest estiu, per tal d’adaptar-lo al circuit urbà. El Boulevard Copa Amèrica ha costat 9 milions d’euros, i se suma al pont llevadís que caldrà adaptar a l’ample de la pista i que costarà 12 milions d’euros més.

Redacció
Redacció 31/08/2007

El Boulevard de la Copa Amèrica, una zona enjardinada amb 25.000 m2 de zones verdes, haurà de ser desmantellat, almenys parcialment, per tal d’acceptar el pas dels monoplaces de Fórmula 1, previst per l’estiu de 2009.

La urbanització i adaptació d’aquesta zona de passeig i lleure la van licitar per 9 milions d’euros, i s’hi van instal·lar cafeteries i restaurants de luxe que ara caldrà desmantellar. Tot i això, d’ençà de la bogeria de la Copa Amèrica la zona és pràcticament desèrtica i les terrasses han estat buides tot l’agost.

La Conselleria d’Infraestructures assegura que s’està intentant aprofitar al màxim les vies existents i malmetre al mínim l’ús urbà de la zona de la dàrsena, on s’instal·larà el circuit.

El pont llevadís és un altre dels focus de preocupació de cara al nou circuit. Caldrà desplaçar-lo al canal i adaptar-lo, tot ampliant-ne l’amplada, a la mida de les pistes de Fórmula 1. Les obres d’aquesta adequació ja s’han licitat, i costaran uns 12 milions d’euros.

De moment 21 milions d’euros per adaptar el Port de València a una prova de fórmula 1 que es celebrarà un cap de setmana l’any.