Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Els consumidors catalans rebutgem els xantatges i les amenaces de la banca

En un comunicat emès per AICEC_ADICAE rebutgen el comunicat de la banca espanyola i diuen: “Després de la greu ingerència feta ahir per les dos patronals que agrupen la banca espanyola (AEB) i les caixes d'estalvis (CECA) en motiu de les eleccions del proper 27 de setembre al Parlament de Catalunya, l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE) vol deixar clar que els consumidors rebutgem els xantatges i les amenaces de la banca a la ciutadania de Catalunya per orientar el seu vot.”

Redacció
Redacció 20/09/2015

El dret a la llibertat de vot per damunt de tot
 
Comunicat d’AICEC_ADICAE: “La ingerència inèdita de la banca en l'actual panorama polític és una expressió més de com els poders financers utilitzen els seus tentacles per preservar els seus interessos. És indigne que en un sistema democràtic la banca intenti pressionar a la ciutadania, amb amenaces i xantatges, per dirigir el seu vot. Des d'AICEC-ADICAE, organització de consumidors i usuaris més representativa de Catalunya, en resposta als seus arguments, volem recordar que la banca està allà on pot maximitzar els seus beneficis i considerem absurds els arguments d'encariment i escassetat del crèdit en una possible Catalunya independent. Uns arguments que tornen a evidenciar l'estratègia d'espoli als consumidors que sempre han utilitzat.
 
Els consumidors fa temps que hem perdut la por als continuats abusos i injustícies de la banca i volem remarcar que seguirem lluitant contra totes les estafes i els abusos que ha comès i segueix cometent la banca fins que es faci justícia. La banca ha estat la gran culpable de la crisi financera que estem patint i som la ciutadania i les persones consumidores qui estem pagant la penyora de les seves irresponsabilitats delictives. A tall d'exemple, encara a dia d'avui, Caixabank segueix guanyant cada any 420 milions d'euros il·legítims per l'aplicació de les clàusules sòl als préstecs hipotecaris i Banc Sabadell 204 milions d'euros.
 
Finalment, fem una crida a la participació de la ciutadania el proper 27 de setembre i demanem que l'exercici del vot defugi d'amenaces de qualsevol tipus i sigui crític, responsable, solidari i lliure. AICEC-ADICAE, com no pot ser d'altra manera, respectarà la voluntat democràtica del poble de Catalunya i continuarà defensant els interessos dels consumidors catalans i europeus i treballant per la consecució d'un model bancari i financer just, democràtic i al servei dels interessos de les persones consumidores.”

Relacionats