Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els consellers Castells i Nadal asseguren que no han tingut ‘cap tracte de favor’ cap a Alavedra i Prenafeta

El Consell de Govern ha garantit aquest dimarts que ‘no hi ha hagut cap tracte de favor’ per part de cap conseller cap a Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, tots dos imputats en el cas Pretòria, després de les informacions sobre les reunions entre els dos exalts càrrecs de CiU amb els consellers Antoni Castells i Joaquim Nadal. La consellera de Treball, Mar Serna, que ha exercit de portaveu del Consell de Govern, ha admès que hi va haver ‘converses’ amb els imputats, però ha garantit que en cap cas de la conversa en surt cap tracte de favor ni cap relació amb la trama de corrupció. Serna ha dit que els membres del Govern han d’atendre a qui ho demana però que ‘no se’n desprèn cap acció’. El desmentit del Govern català arriba el mateix dia que ha culminat la digitalització dels 10.000 folis del sumari del cas Pretòria i que s’ha conegut que l’Audiència Nacional espanyola busca substitut per continuar amb el cas després de la inhabilitació de Baltasar Garzón.

Redacció
Redacció 26/05/2010

Serna ha volgut així desvincular els consellers Castells i Nadal de la trama urbanística coneguda com a cas Pretòria. ‘El Govern pot garantir que no hi ha hagut cap tracte de favor’, ha assegurat, després que s’hagi publicat que els dos consellers, tots dos del PSC, haurien mantingut contactes amb Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, dos dels imputats pel cas.

La consellera ha recordat que el mateix Nadal ja va fer declaracions aquest dilluns ‘dient que no havia tingut cap relació’ i que el conseller d’Economia i Finances n’ha fet referència al Consell de Govern en el sentit que ‘el problema no és a qui atenem’, ja que ‘com a membre del Govern he d’atendre a totes les persones, entitats i empreses que vulguin parlar amb un membre del Govern’, sinó que ‘l’important són les accions’. ‘I d’aquest cas no es desprèn cap acció per part dels consellers en referència a aquestes converses’, ha afegit. Així, Serna ha admès que hi va haver converses entre els imputats i Castells, però ha negat que això es derivés en cap tracte de favor.

Serna ha garantit que l’executiu té ‘una actitud de tolerància zero pel que fa a les causes de corrupció’ i ha negat que ‘una conversa que hi pugui haver tingui a veure amb una causa de corrupció’.

Digitalització del sumari

Per altra banda, l’empresa encarregada d’escanejar el sumari del cas ‘Pretòria’ ha finalitzat aquest dimarts la digitalització dels 10.000 folis en 30 volums del total del sumari. Segons les fonts consultades, la empresa té previst entregar els documents en format digital aquest dimecres, després que aquesta tarda es pugui introduir la totalitat del sumari en un dispositiu informàtic com podria ser un pen drive o un DVD, donada l’amplitud del sumari. Els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i de Badalona paral·lelament a aquest procediment han estat fotografiant el contingut de les investigacions de Garzón.

Concurs per substituir Garzón

A més aquest dimarts s’ha conegut que el president de l’Audiència Nacional espanyola, Ángel Juanes, ha convocat un concurs per cobrir temporalment la plaça que ha deixat vacant el magistrat Baltasar Garzón des de la seva suspensió. Fins el moment era el jutge Santiago Pedraz qui assumia temporalment els casos de Garzón. El nou jutge que surti d’aquest concurs assumirà totes les causes obertes per Garzón, entre elles el cas ‘Pretòria’.