Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els conductors d’autobusos de TMB demanen a l’alcalde de Barcelona que faci de mediador al conflicte

El conflicte entre els conductors d’autobusos que demanen dos dies de festa a la setmana i l’empresa TMB es troba en punt mort. Tant l’empresa com l’alcalde de Barcelona han demanat als treballadors del transport que abandonin la vaga per negociar, i els conductors s’hi neguen. L’empresa ha telefonat el responsable del comitè de vaga, minuts abans de l’assemblea, i ha ofert la possibilitat de mantenir una reunió amb els treballadors el pròxim dia 28, amb la condició que abandonessin la vaga.

Redacció 25/12/2007

En l’assemblea, uns 500 conductors reunits a la plaça Universitat s’han negat a accedir a aturar la vaga sense tenir cap proposta sobre la taula. Seguidament, han fet una manifestació fins a la plaça Sant Jaume, on el portaveu del comitè de vaga ha lliurat una carta a un funcionari de l’Ajuntament per tal que la lliurés a l’alcalde Jordi Hereu, demanant-li que faci de mediador al conflicte. Però aquest matí l’alcalde ja ha manifestat que si volen negociar, abans s’ha de posar fi a la vaga.

El president del comitè de vaga dels conductors d’autobusos de TMB i delegat de la CGT, Saturnino Mercader, ha exposat davant uns 500 conductors reunits a la plaça Universitat en assemblea que el motiu de totes les mobilitzacions és ‘aconseguir que l’empresa s’assegui a negociar’. Ha explicat que el matí d’aquest dilluns els conductors han estat convocats a una reunió que es faria abans del dia 28 de desembre per l’empresa, però consideren ‘inacceptable’ que TMB posi com a condició prèvia per a negociar que s’abandonai la vaga i per això han decidit rebutjar l’oferiment.

Davant les ‘dificultats’ per negociar amb l’empresa, han decidit anar a l’Ajuntament per a demanar a l’alcalde que faci de mediador entre l’empresa i els treballadors, ha exposat el president del comitè. Es dóna la circumstància que l’alcalde aquest matí ha demanat als conductors el mateix que els demana TMB, que abandonin la vaga i es posin a negociar. Per això, ‘si no passa alguna cosa urgentment’, els treballadors de TMB han decidit seguir endavant amb la vaga prevista per els pròxims dies 2, 3 i 4 de gener, i que segueixen convocant de manera oficial només dos sindicats, la CGT i ACTUB.

La manifestació s’ha desenvolupat de manera pacífica, impedint la circulació habitual per la Gran Via de les Corts Catalanes, Pau Claris i Via Laietana. Una furgoneta amb uns potents altaveus ha encapçalat la marxa, que han seguit centenars de conductors amb pancartes on demanaven els dos dies de festa a la setmana.