Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Els conductors d’autobusos de Barcelona mantenen la vaga del 21 al 24 de desembre i del 2 al 4 de gener

Dos representants de TMB s’han reunit aquest dimarts amb dotze conductors durant dues hores i mitja sense arribar a cap acord. La Generalitat els havia convocat al Departament de Treball per intentar acostar posicions però, segons Josep Garganté, delegat del comitè d’empresa i conductor, ‘l’empresa continua no volent complir un real decret que parla del tema dels descansos i que afecta la seguretat dels passatgers i del conductor’. Garganté ha explicat que l’empresa no ha volgut negociar pels dos dies de festa que reclamen, i han proposat que en cas que desconvoquessin la vaga, començarien a negociar pel pròxim conveni. Per tot això, els conductors dels autobusos de TMB han reiterat la seva voluntat de fer vaga del dia 21 al 24 de desembre, i ‘en cas que l’empresa no reconsideri la seva postura’, també del 2 al 4 de gener.

Redacció 19/12/2007

Els representants de l’empresa a la reunió no han volgut fer declaracions, tot i que TMB té previst fer un comunicat en les pròximes hores per valorar la reunió. L’empresa durant les últimes setmanes ha apel·lat al conveni vigent fins a final del 2008 que ‘va ser subscrit per la majoria dels representants dels treballadors’. Per altra banda, tant l’empresa com els conductors tenen previst oferir una roda de premsa demà.

Pel que fa a al vaga, considera que ‘a ningú li agrada fer vaga perquè no cobres uns diners que hauries de cobrar, però no ens han deixat cap altra possibilitat’, ha exposat. A més, ha insistit que amb qui s’han de queixar els usuaris ‘no és amb els conductors sinó amb els polítics’. Per altra banda, ha dit que demanen els dos dies de festa a la setmana perquè ‘portem persones i hi ha problemes de seguretat, de conciliació de la vida familiar i laboral i de baixes per estres’ per aquest motiu.

Pel que fa als serveis mínims, Garganté ha informat que els conductors han portat una proposta consensuada amb la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) que estableix uns serveis mínims d’un 30%, mentre que TMB ha proposat oferir uns serveis mínims del 70%. També ha denunciat que ‘si es posen uns serveis mínims tant alts, el nostre dret a vaga gairebé desapareix’. Els serveis mínims els dictarà el Departament de Treball en les pròximes hores.