Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els ‘comuns’ uneixen forces amb Varoufakis per “arrasar” el 26-J

ACN Barcelona .- El candidat d'En Comú Podem el 26-J, Xavier Domènech, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han donat el tret de sortida a la cursa dels 'comuns' per “fer fora a Rajoy i el PP” i “iniciar el govern del canvi”. “La por està canviant de bàndol des de fa molt de temps. Nosaltres ara somriem, perquè sabem que tenim raó, justícia i perquè sabem que guanyarem”, ha exclamat Domènech. En un acte amb l'exministre de finances grec, Yanis Varoufakis, Colau ha afirmat que després de la victòria d'En Comú Podem el 20-D, ara es presenta amb l'objectiu d'”arrasar”. Varoufakis, de la seva banda, ha assegurat que els ciutadans espanyols tenen una “oportunitat d'or per salvar Europa” i iniciar el camí per “democratitzar Europa des de baix”.

Redacció
Redacció 03/06/2016

Barcelona ciutat rebel?

Sota el nom 'Pensem Europa en Comú', les Cotxeres de Sants ha quedat petita -no ha pogut entrat tothom- per rebre Yanis Varoufakis, que ha visitat de nou Barcelona per explicitar el seu suport a la candidatura d'En Comú Podem de cara al 26-J. El polític grec ha assenyalat la capital catalana com una ciutat “rebel” que ha de ser punt de partida de la “recuperació de l'espai públic” i llavors una “nova Europa que planti cara” a l'austeritat i la troica. Varoufakis ha reivindicat la capacitat de la ciutadania per forjar canvis que “democratitizin” Europa. “Ningú pot despertar-se i dir. El que sí que es pot pensar és com reivindicar el meu barri, el meu espai públic, els hospitals i les escoles”, ha explicat. Per això, ha expressat la importància d'”entendre que per actuar als barris cal fer-ho a nivell europeu i també que per actuar a nivell europeu cal fer-ho als barris”.

“El 26-J la ciutadania pot salvar Europa”

Varoufakis ha assegurat que els ciutadans espanyols estan “preparats per un govern progressista i de canvi” i que la seva missió és assegurar-se que els polítics també ho estiguin. ” La gent té el deure de garantir que els nous líders tinguin la mateixa determinació que el seu poble. A Grècia vam fracassar perquè no vam ser prou dignes”, ha manifestat.

Colau decidida a “guanyar a Catalunya”

L'encarregada d'iniciar el torn d'intervencions ha estat Ada Colau, qui ha assegurat sentir la “mateixa il·lusió” que ara fa un any quan la ciutadania va fer molts “esforços” per ajudar a la seva candidatura a arribar a l'alcaldia. “És la mateixa il·lusió que sentirem quan encetem una nova campanya electoral on no només anirem a guanyar a Catalunya sinó que ajuntarem totes les forces per fer fora el PP”, ha dit. En referència a Europa, Colau ha afirmat que milers de persones “arriben al continent a recordar-nos quins són els valors fundacionals del somni europeu”. L'alcaldessa ha recordat les 2.510 morts per ofegament a la Mediterrània que fugen de la “misèria i la barbàrie”. “Vergonya; un cop més, vergonya”, ha lamentat gairebé entre llàgrimes.
 
  
Domènech com el vell PSC, a la cerca i captura del vot anti-PP
 
Al seu torn, Xavier Domènech ha iniciat el seu discurs assenyalant una Europa que “negocia d'esquenes als ciutadans que s'oposen al TTIP”. “No al TTIP!”, ha cridat amb força. Domènech, també, s'ha dirigit contundentment al PP: “Sempre han sigut dèbils davant dels forts i s'han volgut mostrat forts davant dels humils. Però ara els humils guanyarem les eleccions del 26-J”. El candidat d'En Comú Podem, a més, ha assegurat que després del 26-J, “Rajoy serà història”. “La por ha canviat de bàndol; ara tenen el gest crispat i ens ataquen els que abans somreien”, ha reblat Domènech. El cap de llista d'En Comú Podem s'ha mostrat optimista i ha augurat una victòria de la seva candidatura a la comesa electoral del 26-J, una victòria que, ha conclòs, serà la de “Catalunya; la dels pobles de l'estat; la dels germans i germanes de Grècia; la dels francesos que avui estan al carrer lluitant pel mateix que nosaltres; la dels 'I partigiani' italians i la del somni europeu”.