Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Els comerciants critiquen la “inacció” de Colau davant del top manta

ACN Barcelona .- El president de la Unió d’Eixos Comercials Turístics de Barcelona, Gabriel Jené, ha lamentat aquest dilluns la “inacció” del govern municipal amb el problema del top manta. Durant la celebració del I Summit Barcelona Oberta, Jené ha reconegut que aquest fenomen amaga una “problemàtica social”, però ha advertit que està generant “una ocupació de la via pública que està creant una crispació creixent en el sector del comerç”. En aquest sentit, ha demanat més proximitat i més diàleg a l’Ajuntament de Barcelona i ha lamentat que el consistori ha donat una resposta “nul·la” a la demanda de les associacions botiguers de reunir-se amb l’alcaldessa Colau.

Redacció
Redacció 01/12/2015

“Cal trencar el gel i aproximar-nos per treballar d’una manera més distesa”

 Ha conclòs el representant dels comerciants en declaracions als mitjans de comunicació en acabar l’acte. Jené també ha apuntat que el comerç turístic “està inquiet davant de temes com la gestió del Nadal, que es pot millorar molt més, i altres reptes com la segona fase de la reforma de la Diagonal o del Paral·lel, el pla d’usos de la Rambla, la unió del Tramvia, l’ordenança de terrasses o l’estació de la Sagrera.

L’efecte crida del govern Colau agreuja el problema del top manta
 
El regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha participat en la cloenda de l’acte i ha defensat la gestió municipal. “No compartim la critica d’inacció que fan els comerciants. Tenim capacitat de diàleg i hem revisat mesures com l’encesa de les llums de Nadal a petició dels comerciants. Això mostra la nostra obertura, però més enllà d’això cal un model de ciutat que distribueixi els beneficis per tots els districtes i que compti amb comerç de proximitat”, ha assenyalat.

Comerciants de Barcelona: “cal buscar mesures socials i donar una sortida laboral a aquestes persones que es dediquen al top manta”

Sobre el top manta, Colom ha recordat que una de les seves primeres decisions va ser reunir-se amb diverses associacions per tractar el problema. “No tolerarem la venda de productes falsificats, però amb mesures policials no n’hi ha prou per resoldre la venda irregular al carrer, perquè només s’aconsegueix moure les persones d’un lloc a l’altre. Per això cal buscar mesures socials i donar una sortida laboral a aquestes persones que es dediquen al top manta”, ha afirmat Colom.

 

Relacionats