Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Els comerciants barcelonins protesten per la pèrdua de diners que suposa l’apagada

Els comerciants i botiguers són una de les moltes parts afectades per la gran apagada elèctrica que aquest dilluns ha afectat Barcelona. Des de les onze del matí centenars d’establiments romanien sense subministrament, i en el cas de molts negocis això equival a quedar-se sense activitat. Les entitats financeres no poden fer gestions i els caixers no funcionen, les botigues d’alimentació veuen perillar els aliments frescos i congelats i moltes empreses no poden fer res sense els ordinadors. Algunes petites botigues van optar per tancar a mig matí mentre lamentaven que ningú es faci càrrec de les pèrdues econòmiques que els pot generar l’avaria.

Redacció
Redacció 24/07/2007

A Inorme, una empresa de consultoria i productes informàtics situada al carrer Entença, prop de l’estació de Sants, els treballadors van aprofitar l’apagada per prendre una estona la fresca al carrer. El director de la companyia, Juan Mena, però, no estava per a moltes bromes. ‘Nosaltres tenim un sistema de subministrament de seguretat per si es talla la llum, però òbviament no està preparat per a una apagada tan llarga, explicava Mena. ‘Hem hagut d’enviar la gent cap a casa i hem perdut un dia de feina’, ha lamentat.

Segons Mena, durant les dues últimes setmanes ja s’havien notat diversos problemes a la llum, ‘així que ja es veia que passaria alguna cosa’. Per Mena, ‘les empreses elèctriques haurien de millorar les revisions preventives del sistema’.

Com ell, la tintoreria Gelabert no va poder fer res durant tot el matí. El propietari de l’establiment, Francesc Valverde, esperava resignat a la porta que tornés el subministrament. ‘Des de les onze estem sense poder treballar, no podem posar res en marxa ni atendre al públic ni fer res en absolut’, lamentava, visiblement molest.

Valverde recordava que fa unes setmanes ja va patir al seu establiment un tall de llum que Fecsa va trigar prop de 24 hores en arreglar. ‘S’hauria de compensar els botiguers, opinava el tintorer. ‘En aquella ocasió jo vaig parlar amb Fecsa perquè tenia roba a la màquina de sec que es podia fer malbé i em van dir que si passava ja en parlaríem. Tens una assegurança, però per part de la companyia elèctrica estem totalment desprotegits. I avui ja veurem què passa, pot ser fatal’, ha explicat.

A l’avinguda Tarradellas, la fruiteria Sbó continuava venent, mig a les fosques, gràcies a la bateria autònoma de les màquines de pesar i cobrar el gènere. Passada la una del migdia, però, la bateria va acabar-se i els treballadors van haver de demanar als clients que feien cua que deixessin la fruita i verdures que havien agafat i que marxessin.

‘Ho sentim molt, però no podem pesar ni cobrar’, explicava una dependenta a una clienta preocupada perquè necessitava cebes per al dinar del migdia i es resistia a marxar sense comprar-les. Mentrestant, la caixera estudiaven com cobrar a la clienta que just estava pagant en el moment en què s’ha acabat la bateria de la màquina, o si ho deixaven córrer. ‘Avui serà el dia del client’, bromejava un depenent, sense perdre l’humor.