Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Els catalans paguem 1’5 milions d’euros a Woody Allen

Doncs sí. Woody Allen aixeca passions fins i tot en les institucions. L’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya destinaran entre ambdues institucions 1´5 milions d’euros per subvencionar la nova pel·lícula de Woody Allen. TVC també hi aportarà diners i la xifra podria ascendir fins als 2 milions. Per la seva banda, el Ministeri de Cultura participarà en el finançament amb el format d’amortització a la taquilla, equivalent a un màxim del 15% de la recaptació bruta de taquilla durant el primer any d’exhibició.

Redacció 06/07/2007

No sabem fins a quin punt Woody Allen sabia que tenia tants fans i que el seu personatge de nas gros i ulleres de pasta negres aixecava tantes passions a Catalunya. Tant és així que, contràriament al què succeeix en certes ocasions quan una pel·lícula vol filmar escenes d’exterior en alguna ciutat i ha de pagar a l’ajuntament algun tipus d’impost, en el nostre cas tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya destinaran entre ambdues institucions 1´5 milions d’euros per subvencionar la nova pel·lícula de Woody Allen, que, com tots ja coneixem, el director novaiorquès rodarà a Barcelona aquest estiu.

És més, la xifra pot pujar a dos milions quan es faci pública l’aportació de Televisió de Catalunya per a l’adquisició dels drets d’antena. Així aquesta subvenció es convertiria en una de les ajudes públiques més importants que s’han donat a la cinematografia catalana. A través de l’empresa Barcelona Emprèn, el Consistori gestionarà l’aportació de fons de capital i risc amb la previsió del repartiment dels beneficis que pugui generar la pel•lícula. Tot i que els projectes de Barcelona Emprèn solen ser per a projectes que necessiten de suport econòmic, en aquest cas s’ha fet una excepció “per la importància del rodatge i la campanya de promoció que suposa per a la ciutat. Per la seva banda, el Ministeri de Cultura participarà en el finançament amb el format d’amortització a la taquilla, equivalent a un màxim del 15% de la recaptació bruta de taquilla durant el primer any d’exhibició.