Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els Catalans Dragons acaben la temporada donant suport a les escoles catalanes de La Bressola

L’equip de rugbi a XIII de Perpinyà, els Catalans Dragons, finalistes de la Copa d’Anglaterra a Wembley, va donar suport aquest dissabte a les escoles catalanes de la Bressola amb una foto de grup amb alumnes de secundària del Soler, just abans de començar l’últim partit de la temporada contra els Harlequins de Londres. El director general de la Bressola, Joan Pere Le Bihan, ha agraït a través de la megafonia de l’estadi Gilbert Brutus aquesta participació simbòlica dels Catalans Dragons al futur Calendari 2008 de la Bressola. Le Bihan va dir que ‘el rugbi com la llengua catalana són part de la cultura i de la identitat catalana’ i que ‘ens hem d’ajuntar-nos per defensar-les’.

Redacció
Redacció 17/09/2007

Després de fer-se la foto amb els jugadors i de rebre forts aplaudiments del públic, els alumnes i l’equip docent del col·legi del Soler van tornar a les graderies on van poder gaudir del bon joc i de la clara victòria dels Dragons Catalans sobre els Harlequins de Londres per 30 a 14.

Les escoles catalanes de La Bressola que acaben de celebrar el seu 30è aniversari són escoles associatives concertades que practiquen el sistema immersiu en català. Cada any, edita un calendari amb la foto dels alumnes dels 8 centres escolars que gestiona a la Catalunya Nord per poder organitzar diverses activitats o comprar equipaments per a les escoles.

Aquests últims anys la Bressola ha volgut associar a aquesta iniciativa les entitats esportives que, com les escoles catalanes, participen pel que representen al manteniment de la identitat i la llengua catalanes. Aquest és el cas de la USAP de Perpinyà, el màxim representant català al rugbi a XV europeu, i del Futbol Club Barcelona que com els Dragons Catalans tenen un conveni d’agermanament i suport a les escoles catalanes de la Catalunya Nord.