Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Els catalans del món també volen votar el 9N

El portal vullvotar.cat ha nascut de la iniciativa tant de professionals individuals com organitzacions de catalans a l’exterior. Guillem Cardona (Budapest) i Sergi Marzàbal (responsable de la xarxa www.catalansalmon.com i www.vullvotar.cat) han liderat el projecte amb la col·laboració de l’Assemblea Nacional Catalana, Catalunya Diu Prou i la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC). El seu objectiu és clarificar la informació sobre el procés que els ciutadans catalans residents a altres països han de seguir si volen inscriure’s al registre de la Generalitat per tal de poder votar el pròxim 9 de novembre. Per això la pàgina web presenta les diverses situacions en les quals es podria trobar el ciutadà, com per exemple que ja hagi votat anteriorment des de l’estranger, o no. En aquest sentit, identificant-se simplement amb el cas en el qual es troba, cada internauta pot visualitzar de manera molt simplificada els passos que ha de seguir.

Redacció
Redacció 05/08/2014

El vot dels catalans que viuen a l’estranger pot ser crucial

Ja falten menys de 100 dies per a la consulta que ha de dur Catalunya a la seva llibertat i les organitzacions implicades tenen clar que el vot exterior pot ser crucial. A més, el perfil jove i format que abunda entre els catalans que han marxat del país és més actiu políticament i podria eixamplar el vot pel #SíSí.

Més de 227.000 catalans resideixen a l’exterior i estan censats als consolats a 1 de juny de 2014, segons ha estimat la FIEC en base a les dades del PERE (Padrón de Españoles Residentes en el Exterior) i el CERA (Cens Electoral de Residents Absents per a majors de 18 anys). Però això no és tot, perquè molts catalans no estan censats a l’exterior i d’altres seguiran marxant d’aquí al novembre, per tant la xifra real podria ser previsiblement més alta.

 

Relacionats