Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els catalans a l’estranger se sumen a la manifestació del 10J

A banda del milió i mig de persones que s’han manifestat aquest dissabte a Barcelona, la protesta contra la retallada de la voluntat del poble també l’han protagonitzat els catalans que viuen a l’estranger. Des de Londres, Berlín, Brussel·les i París s’han trobat formes diferents per expressar la indignació per la retallada del Tribunal Constitucional (TC) a l’Estatut. A Londres 200 persones s’han manifestat davant l’ambaixada espanyola, a Brussel·les hi ha hagut una concentració espontània davant l’Eurocambra, a Berlín s’hi han congregat un centenar de catalans, mentre que els residents als Estats Units han sortit al carrer a Washington, Los Àngeles i Nova York. A París han lliurat un manifest de suport a la manifestació del 10J a Barcelona. 

Redacció
Redacció 10/07/2010

Agustí Benedito, entre els concentrats a Berlín

A Berlin van ser 150 els catalans aplegats a Alexanderplatz per rebutjar la ingerència del TC espanyol, entre ells l’Agustí Benedito, excandidat a la presidència del FC Barcelona. Els congregats van onejar senyeres i estelades, van cantar els segadors i van repartir fulls informatius en català i alemany per als vianants.

200 catalans es manifesten a Londres contra la sentència de l’Estatut

Unes 200 persones s’han manifestat aquest dissabte davant de l’ambaixada espanyola a Londres per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. La concentració de la comunitat catalana al Regne Unit ha aplegat residents a Londres i persones que eren al país britànic de vacances. El Casal català de Londres, que ha organitzat la concentració, ha valorat com un èxit la protesta. Sota el lema ‘Som una nació, nosaltres decidim’ els catalans han llegit un comunicat amb què denuncien la sentència del TC i han exigit unitat als polítics catalans. Senyeres i estelades han onejat per primera vegada a la història davant l’ambaixada espanyola a Londres.

Els catalans de Brussel·les es concentren espontàniament davant de l’Eurocambra per defensar l’autogovern

Desenes de ciutadans catalans s’han concentrat davant de la seu del Parlament Europeu de Brussel·les en defensa de l’autogovern i en resposta a la sentència del TC sobre l’Estatut. Un espai escollit ‘pel valor simbòlic que té com acord de la democràcia europea’, explica Toni Torras, un dels participants a la concentració. Tot i que la concentració no estava convocada per cap entitat, els catalans residents a Brussel·les s’han volgut sumar espontàniament a la manifestació del 10-J a Barcelona. ‘El TC ens ajudarà a fer el pas definitiu, li hem d’estar una mica agraïts’, bromeja Edgar Caselles, estudiant de violoncel a la capital europea.

Els catalans dels Estats Units se sumen a la manifestació amb concentracions a Nova York, Washington i Los Angeles

La comunitat catalana als Estats Units ha donat suport a la manifestació convocada per la societat civil en defensa de l’Estatut a Barcelona amb tres concentracions a Nova York, Washington i Los Angeles. La més nombrosa ha estat la de Nova York. Convocats pel Catalan Institute of America, mig centenar de persones s’han aplegat a l’hotel Roger Smith. L’organització ha llegit el manifest redactat per la North American Federation of Catalan Associations. A Washington, una trentena de persones han repartit fulls volants a la plaça Dupond Cercle. A Los Angeles, una quinzena de persones s’han concentrat davant el Consolat espanyol per expressar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. A Nova York han seguit en directe la manifestació de Barcelona amb una pantalla amb el senyal en directe de TV3.

Els catalans a París fan pedagogia amb un manifest en defensa de l’Estatut que rep el suport de la Generalitat

Una representació de catalans ha lliurat aquest dissabte a la seu de la delegació de la Generalitat a París un manifest de suport a la manifestació de Barcelona i de condemna a la sentència del Tribunal Constitucional. El document, elaborat pel Casal de Catalunya París, ha estat prèviament distribuït a una trentena de mitjans de comunicació francesos per tal de fer pedagogia i amplificar el ressò de la situació que travessa Catalunya després de la retallada del seu Estatut. Els membres del Casal han llegit el manifest en veu alta i l’han repartit entre els transeünts que passaven per davant de la seu del Govern, engalanada aquest dissabte amb nombroses banderes catalanes.