Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Els capricis del PP valencià

A mesura que avancen les investigacions del Cas Gürtel van apareixent més filtracions a la premsa sobre l’opulència que envolta el PP valencià, la cúpula del qual estaria gaudint d’una […]

Redacció
Redacció 16/03/2009

A mesura que avancen les investigacions del Cas Gürtel van apareixent més filtracions a la premsa sobre l’opulència que envolta el PP valencià, la cúpula del qual estaria gaudint d’una sèrie de plaers pagats per tots els contribuents que només serien comparables als luxes que es regalava Zaplana en la seva època de ministre.

Aquest diumenge el setmanari El País revelava l’obsessió de Camps per vestir d’etiqueta, i aconseguia entrevistar al sastre del president de la Generalitat valenciana, José Tomás García, un dels citats a declarar per la policia. El sastre explica al diari tots els detalls de la seva relació amb Camps, al que va tractar durant tres anys i per qui va elaborar desenes de peces. José Tomás prenia les mesures a Camps al Ritz, l’hotel habitual del líder del PP valencià a Madrid, i li elaborava trajes que oscil·laven entre els 800 i els 1.200 euros.

Segons la comptabilitat de Garzón, els populars van deixar-se 12.783 euros en fracs, americanes, pantalons i fins i tot l’armilla que Camps va lluir durant la seva visita al Vaticà. Aquestes factures eren pagades pel número 2 de l’imputat Correa, l’administrador únic d’Orange Market, que pagava rebuts de 30.000 euros a base de bitllets de 500. El sastre assegura al diari que els dies anteriors a la seva declaració davant Garzón, Camps va trucar-lo compulsivament demanant-li si existien factures al seu nom. Curiosament després de la seva col·laboració amb la justícia el sastre ha estat acomiadat.

En una altre àmbit, el del parc automobilístic, els populars valencians també s’haurien extralimitat. Els vehicles de luxe dels alts càrrecs valencians són Audis, per defecte el model A8. L’utilitzen Francisco Camps i Rita Barberá, i el mateix cotxe passeja a Carlos Fabra i a l’alcaldessa d’Alacant. L’empresa assegura que són models d’uns 90.000 euros que en aquests casos poden arribar a multiplicar per 10 el seu cost si s’hi afegeix un blindatge personalitzat. Per tenir una idea de la magnitud d’aquestes despeses podem recórrer al cotxe oficial de l’alcaldessa de València, que val més de 267.000 euros. El preu de la ‘personalització’ de l’A8 de Francisco Camps no s’ha fet públic mai.

La suma de tots aquests vehicles superaria llargament els 500.000 euros de l’automòbil de Touriño, un escàndol que va fer perdre la presidència de la Xunta al socialista gallec. Al costat d’aquestes xifres desorbitades, els 20.000 euros que havia de costar el despatx mòbil al cotxe oficial d’Ernest Benach són quincalla.