Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els Bombers han realitzat gairebé el doble de rescats de boletaires perduts a les comarques gironines que l’any passat

Els Bombers de la Generalitat han realitzat, aquesta temporada, gairebé el doble de cerques de boletaires perduts als boscos gironins que l’any passat. Les pluges que han fet que aquesta temporada de bolets es prevegi millor que l’anterior i la manca de precaució dels boletaires són alguns dels motius als quals atribueixen aquest increment. De moment, ja han hagut de fer onze serveis a la regió de Girona mentre que en tot l’any passat només en van ser sis. Els casos han passat sobretot a la comarca del Ripollès i ha afectat a boletaires d’avançada edat.

Redacció
Redacció 19/10/2008

Els serveis d’emergències temen que aquest inici de temporada pugui fer augmentar els casos de cerca com va succeir la temporada del 2006. Fa dos anys hi van haver 83 cerques a tot Catalunya i a les comarques gironines en van ser 19. Enguany, a data de 15 d’octubre han fet 34 serveis a tot Catalunya i 11 a les comarques gironines.

Per evitar que segueixin augmentant els casos el departament d’Interior i els Bombers han elaborat un llistat de consells adreçats als boletaires per evitar que es perdin i, si ho fan, recomanacions perquè els puguin localitzar ràpidament i no hi hagi un final tràgic.