Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Els Bombers ensenyen la mànega

En teoria la feina d’un bomber és apagar el foc. Tot i això, segurament a més d’una i d’un se l’incendiarà el cos al veure les fotos que s’han fet […]

Redacció
Redacció 13/11/2008

En teoria la feina d’un bomber és apagar el foc. Tot i això, segurament a més d’una i d’un se l’incendiarà el cos al veure les fotos que s’han fet alguns dels Bombers catalans. Fent valer allò de ‘tens idees de bomberu‘, els Bombers de la Generalitat de Catalunya han editat un calendari per al 2009 amb les seves fotografies amb l’objectiu de finançar la seva participació en els XII Jocs Mundials de Policies i Bombers que se celebraran el pròxim any al Canadà.

Al calendari apareixen 15 bombers, deu d’ells del cos de Granollers (Vallès Oriental), dos de Roses (Alt Empordà) i la resta de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Santa Coloma (Barcelona), Olot (Garrotxa), en situacions pròpies de la seva professió i en alguns casos amb el tors nu.

Aquesta és la segona ocasió en què els Bombers de Granollers participen en l’edició d’un calendari per recaptar fons, ja que ja ho van fer el 2007 per finançar el seu viatge a Austràlia, on es van celebrar els Jocs Mundials d’aquell any.

La pròxima edició dels Jocs se celebrarà a Vancouver (Canadà) entre el 31 de juliol i el 9 d’agost de 2009 amb la participació de 10.000 atletes de 70 països, que hauran de superar més de 60 modalitats esportives, entre les quals destaquen el ciclisme, la natació i el múster que és una prova consistent a muntar una instal·lació de mànegues després d’una carrera de carros antics i omplir un dipòsit d’aigua sobre una tarima.

Per primer cop, doncs, els Bombers es dedicaran a escalfar l’ambient amb la seva mànega a través d’unes fotos picants, picants!