Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els aturats amb hipoteca podran prorrogar durant dos anys fins 500 euros mensuals de la quota

José Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat aquest dilluns des de La Moncloa les noves mesures que posarà en marxa el seu executiu per reactivar l’ocupació i donar suport a les famílies.

Zapatero ha comparegut en roda de premsa per explicar que els aturats que disposin d’hipoteca podran prorrogar el 50% de la quota (amb un màxim de 500 euros mensuals) durant un període de dos anys, una mesura voluntària que pot beneficiar fins a 500.000 persones.

A més es bonificarà amb 1.500 euros a l’any la contractació d’aturats que tinguin responsabilitats familiars i es premiarà aquelles empreses que creïn llocs de treball en sectors com I+D+I.

Redacció
Redacció 03/11/2008

El Govern concedirà una moratòria de 2 anys als desocupats en el pagament de la meitat de la seva quota hipotecària, fins a un màxim de 500 euros mensuals, a partir del 1 de gener de 2009, segons ha anunciat avui el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. Zapatero ha indicat, en roda de premsa, que la mesura pot beneficiar a unes 500.000 famílies i que a més l’Estat espanyol garantirà, a través de l’ICO, el pagament de l’altra meitat de la quota hipotecària, que haurien de satisfer els beneficiaris a partir del 1 de gener de 2011, amb un prorrateig màxim de 10 anys.

Els beneficiaris, que no podran tenir una hipoteca superior als 170.000 euros, seran pels desocupats amb càrregues familiars i amb dret a prestació, els autònoms que es vegin obligats a tancar el seu negoci o que vegin reduït el seu benefici per tres respecte el IPREM i els pensionistes amb càrregues familiars.