Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Els antitaurins es comencen a fer forts a l’Estat i arreu del món

Els aficionats a les corrides de toros ja poden tremolar. El ple del municipi d’Ourense ha aprovat declarar-se municipi antitaurí amb els vots del Bloc Nacionalista Gallec i vuit dels onze regidors dels socialistes. Mentrestant, la resta d’edils del PSdeG-PSOE i el PP es van abstenir. La població passa a ser la primera capital de província fora de Catalunya i el País Basc que veta les corrides.

Redacció
Redacció 12/05/2015

20.000 signatures en una hora a Ourense

La decisió del consistori va venir després que una iniciativa de Change.org aconseguís més de 20.000 signatures en una hora per pressionar els regidors del municipi contra els toros. D’altra banda, Galícia es comença a organitzar amb l’entitat Rede de Municipios Galegos pola Abolición, que ja suma dotze localitats adherides, entre elles també Ourense. Les eleccions municipals i autonòmiques poden portar un descens en la representació del Partit Popular, així que les mocions antitaurines es podrien estendre a Galícia.

Les balears també volen posar fi als toros

També ho podrien fer a les Illes Balears, ja que ja són 17 els pobles que en els últims mesos han prohibit la primitiva tradició espanyola. La campanya ‘Mallorca sense sang’ ha aconseguit 100.000 signatures, mentre que una entitat favorable a les corrides, el Comitè Taurí de Balears, n’ha aconseguit només 8.000.

Entitats d'arreu del món es mobilitzen

A més, un centenar d’entitats que s’oposen a aquest circ del maltractament dels braus han unit forces han presentat aquesta setmana a Equador la Xarxa Internacional Antitaurina, amb l’objectiu d’“eradicar la tauromàquia a tots els països on encara és legal”. L’ens intentarà “eliminar qualsevol suport directe o indirecte de la tauromàquia amb recursos públics”, tot responent a “l’enorme demanda social a nivell internacional i local per eliminar l’ostentament del maltractament i mort d’un ésser innocent com a entreteniment”.

El Parlament de Catalunya, legitimat

 El moviment demostra que la prohibició del parlament de Catalunya, àmpliament criticada per ser política i no animalista, està en consonància amb els nous vents que bufen a les societats del segle XXI respecte al maltractament animal. En concret, la Xarxa Internacional Antitaurina rep el suport d’organitzacions d’Equador, Portugal, França, Holanda, Espanya, Colòmbia, Perú, Veneçuela o Mèxic.