Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els antiBolonya anuncien una multitudinària vaga general per dijous vinent

El portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Xavi Monge, ha convocat pel pròxim dijous 26 de març una ‘vaga general’ que ha de ser multitudinària i ha demanat a totes les universitats ‘que s’hi sumin’. Per aquest mateix dia també s’estan preparant ‘mobilitzacions’ que pretenen evidenciar ‘que si el que volen amb la brutalitat policial és que ens quedem a casa tancats, ho porten clar’. Entitats catalanes defensores dels drets humans, com el Col·legi d’Advocats de Barcelona o SOS-Racisme, s’han sumat a la convocatòria del SEPC per denunciar les accions policials d’aquest dimecres contra estudiants i periodistes ‘clarament identificats’.

Redacció
Redacció 20/03/2009

El SEPC ha convocat, en resposta a la ‘brutalitat’ de les càrregues policials que van tenir lloc a plaça Universitat, al Departament d’Innovació, Universitats i Empreses i a la Via Laietana al llarg del dimecres, una vaga general d’estudiants universitaris. Xavier Monge també ha explicat que ja s’estan preparant les mobilitzacions que es duran a terme durant la jornada de protesta.

Entitats defensores dels drets humans critiquen els Mossos

L’advocat August Gil Matamala ha llegit un manifest en nom de la Comissió en Defensa dels drets de la persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’Observatori dels drets econòmics, socials i culturals, l’Associació Catalana de la Defensa dels Drets Humans, l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, Justícia i Pai i SOS-Racisme, entre d’altres, per denunciar l”actuació’ dels Mossos d’Esquadra d’aquest dimecres.

Matamala ha explicat que lamenten que el rectorat de la UB ‘hagi optat per la intervenció policial sense haver esgotat les vies de diàleg’. Sobre l’actuació dels anti-avalots, critiquen que va ser d”una violència extrema, pròpia d’altres èpoques i intolerable en un sistema democràtic’. El manifest també denuncia l’atac a periodistes ‘clarament identificats’.