Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els amics d’En Comú Podem tornen a tancar la porta al referèndum

La setmana passada Pablo Iglesias proposava a Pedro Sánchez que aquesta setmana Xavier Domènech i Miquel Iceta es trobessin i busquessin una solució de consens per a Catalunya. O sigui, que 27 diputats (PSC+CSQEP) decideixin què li convé més a Catalunya passant per sobre dels resultats del 27S i de les quatre darreres diades.

 

Redacció
Redacció 04/04/2016

Nou gerro d’aigua freda per les aspiracions d’En Comú Podem de convèncer Catalunya que un nou pacte amb partits unionistes servirà d’alguna cosa. Avui Miquel Iceta ha estat molt clar en resposta a la proposició de Pablo Iglesias de pactar una solució per a Catalunya que serveixi de succedani del referèndum i que coli: “no hi haurà acord, no ens enganyem”, ha dit.

Iceta reclama separar investidura i conflicte territorial

La solució d’Iceta, i del PSC és la mateixa que mani el PSOE, és a dir, “ara la prioritat és que hi hagi a Espanya un canvi de govern que obri la porta al diàleg per després solucionar el conflicte territorial”. Aquest és el missatge del qual no s’ha mogut en cap moment aquest partit, que advoca per separar el conflicte territorial del debat d’investidura, com si fossin dues qüestions separables. Miquel Iceta també ha estat molt clar pel que fa a la petició de quina pregunta proposaria Podemos pel referèndum i quina resposta defensaria: “parlar del referèndum requereix que es digui quina pregunta es vol formular i quina resposta es defensa”.

Errejón destapa la presa de pèl de Podemos

Ciudadanos també ha subratllat avui que no pensa negociar res amb Podemos, un partit que, segons ells, defensen postulats rupturistes, o hi tenen aliats. Aquest relat avui s’ha vist reforçat per un aliat sorpresa: Íñigo Errejón, que ha dit que el referèndum “no és un tòtem que s’ha d’alabar i obeir”. Errejón comença a desinflar el globus del ‘partit amic dels catalans’ i diu que es podria parlar d’un acord només per la investidura, tal i com ha dit Miquel Iceta. De la resta se’n podria parlar després. O sigui que, un altre cop, les reivindicacions catalanes quedaran desemparades a les portes dels lleons, després que el darrer ‘aliat’ llenci la tovallola.