Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La consulta sobre la independència a Els Alamús registra una participació del 43,64%

La consulta sobre la independència de Catalunya ha arriba aquest diumenge a la població d’Els Alamús (Segrià), d’uns set-cents habitants. El hi ha guanyat de manera aclaparadora, amb el 92,05% dels vots emesos, mentre que el No només ha registrat un 3,03% de les paperetes emeses, amb una participació total del 43,46%. La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha visitat el seu poble natal per donar suport als organitzadors de la consulta. Segons Simó, ‘ara cal que els partits polítics recullin el relleu del moviment cívic i s’impulsi la votació oficial ara que el país demostra que està a punt. Sense Els Alamús no hi haurà independència, igual com l’Hospitalet de Llobregat, Tarragona o la Seu d’Urgell’.

Redacció
Redacció 27/06/2010

Ara per ara no hi ha prevista cap altra onada de consultes abans de la culminació a Barcelona el proper 11 d’abril, tot i això ja hi ha altres poblacions que han posat data al calendari per fer la consulta individualment com és el cas de Puigcerdà, que ho farà el 18 de juliol, o bé Bell-lloc d’Urgell que cridarà els veïns a les urnes el 26 d’agost.

D’altres localitats han manifestat la seva intenció de fer la consulta per bé que encara no han fixat cap data, com és el cas de Blanes o Badalona.

Després que la consulta arribés a les capitals durant el 25A amb l’experiència desigual de Lleida i Girona, i ja amb data fixada per a la consulta barcelonina, Tarragona seria l’única capital de demarcació que quedaria sense participar en el procés.