Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els aeroports de Reus i Girona encara poden ser més competitius

Segons un estudi els aeroports de Reus i de Girona no estan funcionat a ple rendiment. El mateix informe sobre els aeroports regionals de l’Estat espanyol conclou que l’aeroport de Reus es pot convertir en la quarta pista de l’aeroport del Prat. L’estudi universitari s’ha presentat a Saragossa i explica que les ciutats de Reus i Tarragona tenen una gran oportunitat per créixer quan tinguin connectat el sistema aeroportuari amb el tren d’alta velocitat. Els autors remarquen, també, els efectes positius que tindria que els aeroports secundaris guanyessin autonomia enfront AENA. l’Arribada del TGV a ambdues ciutats també propiciarà un creixement important.

Redacció
Redacció 15/11/2007

Les dues ciutats catalanes, si milloren l’efectivitat i l’eficiència dels seus aeroports, tindran un potencial molt més elevat del que tenen ara per poder créixer. Així ho conclou un informe elaborat per diferents universitats i centrat en quaranta casos repartits per l’Estat espanyol. El document explica que aquests aeroports poden millorar molt les seves prestacions si aconsegueixen descentralitzar més la seva gestió i arribar a una major interrelació amb Barcelona.

El perfil del passatger que arriba als aeroports de Girona i Reus és, fins ara, el d’un turista de la Unió Europea que viatja amb una línia de baix cost. Però l’informe diu que si es millora l’accés ràpid a Barcelona dels passatgers arribats a aquestes ciutats, sorgirà un nou tipus d’usuaris, com els de negocis, que fins ara només es dirigien al Prat.

L’arribada del TGV

Segons l’estudi, l’aeroport de Reus pot créixer especialment amb la nova estació de l’AVE. Així fa una afirmació un xic agosarada potser ja que diu que es pot convertir en la quarta pista de l’aeroport del Prat. Reus i Tarragona tenen una gran oportunitat per créixer, ja que tindran connectat el sistema aeroportuari amb el tren d’alta velocitat. L’aeroport seria un centre de connexió entre l’eix mediterrani i l’eix de l’Ebre.