Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els accessos a Montserrat amb el cremallera s’obriran divendres

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, José Montilla, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, han participat aquest dimecres al Ple del Patronat de la Muntanya. Nadal ha explicat que s’ha presentat un programa de l’Institut Geològic i de Ferrocarrils de la Generalitat que preveu fer tots els estudis necessaris i les primeres obres per continuar de forma ‘més extensa’ els treballs de consolidació de la muntanya i d’intervenció per a la prevenció del risc. Els treballs suposaran una inversió directa d’obra de 4 milions d’euros fins al 2011.

Nadal ha volgut deixar clar que el cremallera i els accessos per carretera s’obriran en les ‘mateixes i millors condicions’ que quan hi va haver l’esllavissada del 28 de desembre. El conseller ha explicat que el dia 27 de març els accessos ja funcionaran sense la regulació dels semàfors.

Publicitat

El conseller de Política Territorial ha remarcat que el Govern seguirà treballant per ‘assegurar’ el massís ‘tant com es pugui’ i ha remarcat que ‘en aquests moments s’han restablert les condicions de seguretat’ per obrir la carretera i posar en servei el cremallera.

Nadal ha avançat que es faran actuacions en d’altres punts de la muntanya on no hi ha hagut esllavissades i ha concretat que s’actuarà a la zona que va des de la paret de Degotalls fins al monestir. El conseller ha posat de relleu que l’objectiu és ‘incrementar’ la seguretat a través d’elements de contenció dinàmica i passiva i de coronatge i sanejament de les roques. Tot i així, Nadal ha reconegut que la muntanya ha estat ‘dinàmica’ des dels seus orígens i que les esllavissades estan molt relacionades amb les pluges i la temperatura.

El conseller ha dit que durant en els anys 2007 i 2008 el DPTOP ha invertit 1,740.000 euros en la reparació de les esllavissades. Es tracta d’uns diners que van a càrrec dels pressupostos per a emergències i del fons de contingència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut