Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Elena denuncia “l’ús dels instruments de l’Estat per perseguir la dissidència política”

L'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena crida a la ciutadania a “dir prou” i mantenir-se “enfrontat i combatiu, es pensi el que es pensi” i denuncia “l'ús dels instruments de l'Estat per perseguir la dissidència política” just després de declarar davant la Guàrdia Civil.

Redacció
Redacció 27/07/2017
El que fos portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha abandonat la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, a Barcelona, després de declarar davant els agents com a testimoni durant poc més d'una hora.
 
En sortir, ha assegurat a la premsa que, a diferència dels alts càrrecs del Govern que han passat pel mateix episodi, ell no té la condició d'investigat policial. Però tot i això, ha volgut demostrar el seu “malestar” perquè la Guàrdia Civil estigui actuant així amb ell i amb altres.
 
En aquest sentit, ha denunciat “l'ús dels instruments de l'Estat per perseguir la dissidència política” per part del govern espanyol i “altres poders”, cosa que ha considerat una “actitud inacceptable”. És per això que ha cridat a la ciutadania a “dir prou” i mantenir-se “enfrontat i combatiu, es pensi el que es pensi”. Per últim, ha volgut també reclamar al govern d'Espanya “que dialogui amb la societat catalana” per solucionar el “conflicte polític” i permetre el vot en un referèndum.

Però seguim, seguim i seguim!

L'entorn més proper d'Elena ha assegurat després de la seva declaració que “cal denunciar la demofòbia que implica la compareixença d'avui de Joan Ignasi Elena”. I han afegit que encara amb més raó després de saber que via TSJC, que “les diligències que està fent la Guàrdia Civil són diligències de policia judicial no sol·licitades pel magistrat d’instrucció. Però seguim, seguim i seguim!”.