Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El “xou” espanyol continua: el PSOE diu sí a l’acord del Prado amb tres condicions

Després de la proposta de Compromís d’última hora, el portaveu socialista, Antonio Hernando, ha explicat que de els 30 propostes plantejades per Compromís, n’accepten 27 i proposen algun matis pel que fa la llei antidesnonaments, en la dotació de servesi socials i en la derogació de la llei laboral. També ha insistit que les propostes són compatibles amb l’acord del PSOE amb Ciudadanos.

Redacció
Redacció 26/04/2016

La pilota a la teulada de Podemos

El portaveu socialista ha explicat que si hi ha un segon debat d’investidura, el PSOE vol que la votació tingui un suport ampli i ha posat damunt la taula tres qüestions:

1- Que les organitzacions que signin el document es comprometin a donar suport a 2 pressupostos generals de l'Estat per donar-li estabilitat.
2- Que el govern que surti d'aquest acord i del signat per Ciutadans, sigui un Govern del PSOE amb incorporació d'independents de diferents trajectòries.
3- A més, Pedro Sánchez s'ha compromès a una qüestió de confiança al juny de 2018.

És una batalla pel relat, diu Domènech

Segons el portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, que els socialistes condicionin el pacte a “l’aprovació de dos pressupostos dels que no sabem el contingut”, que es vinculi encara a l’acord amb Ciudadanos i que no s’acceptin propostes de Compromís com la derogació de la reforma laboral, fa que dubti de “la voluntat del PSOE d’una negociació real”. En aquest sentit, s’ha mostrat “preocupat” per si simplement el PSOE està forçant “una batalla pel relat al minut final”. “Si volen parlar seriosament, estem aquí; però prou de bromes”, ha sentenciat.

Arrimadas dóna carbasses a l'acord del Prado 

La líder de Ciudadanos ha advertit a Sánchez que la seva formació no donarà suport a un pacte dels socialistes amb Podemos i independentistes per desencallar la investidura. “Si Pedro Sánchez vol fer una volta i pactar amb els independentistes i Podem ho pot fer, però nosaltres evidentment no li donarem suport;[…] no hi participarem”, ha assegurat. Ho ha defensat així perquè no aposten per referèndums, ni apujar impostos a les classes mitjans ni volen que l'economia espanyola prengui Grècia per “model de gestió”.