Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El web no oficial del Parlament Europeu en català continua online

El web Europarl, la pàgina no oficial del Parlament Europeu que en recull i tradueix la informació en català, continua online tot i la demanda formulada fa unes setmanes per representant de l’Eurocambra a Barcelona, Maite Calvo. L’autor del web, el lleidatà Miquel Català, assegura que la mantindrà funcionant fins que el citin o li reclamin l’accès al web, i només la desconnectarà si li arriba un requeriment judicial.

Redacció
Redacció 19/05/2008

Un mes després de l’advertència, Europarl continua funcionant com un mirall del web del Parlament Europeu però en català. La web vol ser una protesta contra la marginació del català a la UE i alhora treballa per aconseguir una normalització -que la informació de l’Eurocambra sigui en català pels 11 milions de catalanoparlants- que oficialment encara no és possible.

Europarl ja ha superat les 7.500 visites i per la xarxa circulen correus de suport, així com una campanya iniciada a través del Facebook.

Cal recordar que el web de Català ha rebut també el suport dels eurodiputats catalans Ignasi Guardans (CiU), Raül Romeva (ICV) i Maria Badia (PSC), així com un important ressó mediàtic.