Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El web d’iCat fm estrena una versió accessible per a persones cegues o sordes

El web d’iCat fm ha estrenat una nova versió accessible per a persones amb problemes visuals i auditius. Per aconseguir-ho s’ha separat el disseny de la informació i s’han etiquetat i descrit correctament totes les informacions visuals. D’aquesta manera, les persones cegues poden accedir a la plataforma digital a través de programes que els llegeixen el contingut i els informen de tot allò que hi ha: textos, imatges o àudios. Els deficients visuals tenen a l’abast mecanismes per augmentar la mida de les lletres tant com els calgui. I les persones amb problemes auditius disposen d’una transcripció textual de les cançons i informacions culturals que es poden escoltar per Internet.

Redacció 21/11/2007

D’altra banda, la versió accessible també permet superar els problemes tècnics a aquells usuaris que, per exemple, naveguen per Internet amb tecnologies o programari limitat o sense actualitzar; fan servir monitors antics, petits o amb poca resolució; o naveguen per Internet des de suports com els mòbils o les PDA.

La certificació d’accessibilitat, Doble A, l’ha feta Technosite, una empresa especialitzada en solucions integrals per Internet de la Fundació ONCE.