Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El web de la UE a Catalunya i les Balears es consolida com el referent d’informació europea en català a Internet

La pàgina web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, La UE a Catalunya i les Illes Balears ha complert un any des de la seva creació i compta amb més de 50.000 visites acumulades.

Aquesta pàgina va ser el primer web informatiu de la UE en català. Des de l’octubre de 2007, el web s’ha consolidat com un espai de referència a la xarxa sobre l’actualitat europea i l’activitat de les institucions comunitàries, especialment en allò que afecta a Catalunya i a les Illes.

Redacció
Redacció 29/10/2008

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós, ha destacat que, després d’un any, el web ha aconseguit ‘omplir un buit que existia pel que fa a la informació europea a la xarxa’ i ha contribuït a ‘normalitzar l’ús del català als webs de les institucions europees’. Així, Camós ha recordat que des de l’estrena del web s’han tirat endavant d’altres iniciatives, com ara el fòrum a Internet Debate Europe, que compta amb un canal en català i que, a més, és un dels més actius pel que fa a participació.

Un any després de la seva inauguració, el web de la UE a Catalunya i Balears ha acumulat 50.000 visites i compta amb una xifra estable d’unes 4.000 visites mensuals. Per Camós, aquestes dades demostren ‘la necessitat d’una pàgina que expliqui i que informi de la UE en català’. Alhora, el web s’ha consolidat com un mitjà dinàmic que ofereix informació d’interès per al ciutadà.

La pàgina s’actualitza permanentment amb notícies d’actualitat europea, amb una atenció especial a aquelles que afecten Catalunya i les Illes. Des de la seva inauguració, s’han publicat prop de 200 notícies i més de 200 notes de premsa. També s’han creat noves seccions i s’han ampliat les existents de manera que actualment es poden consultar més de 500 pàgines amb continguts originals. Ara mateix, el web compta amb 14 seccions, com ara estudiar a Europa, treballar a Europa, el català a la UE, publicacions en català, subvencions i ajuts o preguntes freqüents. Els temes relacionats amb les oportunitats de feina a les institucions o en d’altres països europeus, les beques i subvencions o les publicacions oficials són els més consultats.