Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El vot en blanc dels estudiants marca la reelecció de Moreso

|

- Publicitat -

Tot i que no disposem de totes les dades per valorar els resultats, ja que només s’ha facilitat les dades de participació, les de vot favorable i les de vot blanc dels estudiants, hi ha algunes dades que són clares. Per col·lectius, el 75,48% dels professors doctors han votat per Josep Joan Moreso, i també ho han fet el 70,2% dels professors lectors que han votat. En la resta, no es pot parlar de suport al rector ja que un 60,77% dels professors emèrits, visitants i el personal investigador que han votat no ho han fet a favor. Igualment passa amb el PAS i els estudiants de màster i doctorat entre els que només un 19,23% ha votat favorablement. En canvi sí que disposem de dades concretes del vot en blanc entre els estudiants de grau, que ha estat del 83%.

El màxim representant de la UPF, però, ha reconegut que temia una participació ‘baixa’, motivada pel fet que la seva és la única candidatura postulada. Tot i això, ha assegurat que donaria per bo ‘qualsevol resultat en l’escrutini’. El catedràtic de Filosofia del Dret de la UPF ha estat reelegit com a rector de la universitat, segons l’escrutini que ha fet públic la universitat un cop finalitzada la jornada electoral. Moreso estarà al capdavant del govern de la universitat en un segon i darrer mandat de quatre anys. La proclamació provisional del candidat tindrà lloc aquest divendres, mentre que la definitiva es farà el 4 de març.

Publicitat

Sobre un cens electoral de prop d’11.800 electors, entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis, l’índex de participació ha estat del 18,46%.

Josep Joan Moreso Mateos (Tortosa, 1959) és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1983) i doctor per la mateixa universitat (1988), amb premi extraordinari en tots dos casos. Ha exercit la seva tasca docent a la UAB (1988-1995); la Universitat de Girona (1996-2000) i la UPF (a partir del 2000), de la qual és catedràtic de Filosofia del Dret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut