Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El vot anticipat a Vallromanes ja arriba al 18%

El percentatge de vot anticipat a la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Vallromanes (Vallès Oriental), que se celebrarà el proper 20 de juny, ja arriba al 18 per cent. La campanya de vot anticipat al municipi vallesà va començar el passat 30 d’abril i, a dues setmanes del 20-J, la comissió organitzadora del referèndum, Vallromanes Decideix, avança que espera superar el 20 per cent abans de la jornada electoral. Vallromanes se suma als 409 municipis catalans que ja han realitzat la consulta des del passat 13 de desembre del 2009 i als més de 40 que la faran el proper 20 de juny, entre els quals tres poblacions més del Vallès Oriental: Figaró-Montmany, Martorelles i Santa Maria de Martorelles.

Redacció
Redacció 10/06/2010

Els vots anticipats que es recullen a Vallromanes s’entreguen a la junta electoral formada pels tres  exalcaldes del municipi des de la represa democràtica fins el 2009 -Josep Pericas, Maria Cabot i Violant Mascaró-, que fan de dipositaris fins el dia oficial de la consulta. Vallromanes compta amb un cens electoral de 1.824 persones, inclosos els menors a partir de 16 anys. Abans de la jornada electoral, el proper dissabte 12 de juny, Vallromanes Decideix organitza un debat sobre la independència de Catalunya amb els diputats Felip Puig (CiU) i Anna Simó (ERC), entre altres.

Martorelles també escalfa motors
Per la seva banda, la plataforma Martorelles i Santa Maria de Martorelles Decideixen, que organitza la consulta als dos municipis vallesans el proper 20-J, continua donant a conèixer el referèndum entre els veïns del municipi. Entre altres accions, els dissabtes l’entitat ciutadana munta un estand informatiu al mercat municipal de Martorelles, on reparteix díptics, ven samarretes i col·loca la urna del vot anticipat.